Skilda världar för tilltänkta spjutspetsar i premiären

Viktor Lennartsson sköt och sköt men kom aldrig närmare än ett ribbskott.
Victor Romfors fick en bjudning på bladet och avgjorde matchen.
Det var minst sagt skilda världar i Hockeyettan-premiären mellan två av söderseriens tilltänkta spjutspetsar.

Forwarden Lennartsson värvades till Tranås med en primär uppgift – att göra mål. När Victor Romfors skrev på för HC Dalen snackades det omedelbart om att han skulle ersätta Tor Immo som vass målskytt i kedjan med Erik Glimberg och David ”Tuppen” Fredriksson.

Alla vet hur viktigt det är för målskyttar att få göra just mål.

På lördagen möttes de båda tilltänkta skarprättarna när HC Dalen och Tranås premiärspelade i Skandiamäklarna Center. En match som hemmalaget vann med 3-1 och där Romfors sköt det matchavgörande målet.

– Det är gött att få till det i premiären, då kan man gå vidare därifrån, så har man det avklarat. Det var en sten som släppte där, mös han efteråt.

Han fick pucken serverad mitt på bladet i slottet, en klockren bjudning av olycklige motståndarbacken Fredrik Lindström, och gjorde inget misstag ren med annars synnerligen duktige Victor Jonsson i Tranås-kassen.

– Det var jäkligt skönt att få den lite på måfå där, jag gled in i mitten och fick den på bladet, det var jävligt skönt.

Kanske extra skönt efter att ha bommat ett lysande läge tidigare i perioden. Fri med nämnde Jonsson gjorde Romfors allt rätt utom mål när keepern trots att han var bortgjord fick ut benskyddet.

– Jag fintade bort målvakten och skulle bara lägga in den, men han var ändå med där med grickan tillslut. Det var lite snopet.

– Vad tänker man? Jävla rån tänker man, flinade matchhjälten efteråt.

 

”Man kan inte göra mål jämt”
För hans motsvarighet i motståndarlaget, Viktor Lennartsson, var eftermiddagen mindre munter. Den 22-årige Tranås-anfallaren laddade bössan gång efter annan, men kom aldrig närmare än en projektil som klingade till i kryssribban.

– Den hade lika gärna kunnat gå kryssribba in, konstaterade Lennartsson efteråt.

– Det hade varit skönt att börja med ett mål i seriepremiären men den hittade inte in idag.

Trots en del bra manövrer från både anfallaren och hans lag kunde HC Dalen hålla sina gäster ifrån sig.

– Jag vill skjuta pucken, men det kändes som att de visste om hur vi skulle spela i powerplay så det blev lite krampaktigt.

De hade scoutat dig?
– Vi har ju mött dem på försäsongen och jag hängde två mot dem hemma senast.

Men faktum kvarstår, i seriepremiären hade Tranås svårt att omsätta ganska bra spel i det som spelet går ut på. Det vill säga mål.

Känner du ett extra ansvar i och med att du är en hypad målskytt?
– Det är klart jag känner att jag skulle ha hängt en balja, men fan man kan inte göra mål jämt. Jag tänker väl att det finns ju 20 andra som kan göra det också. Det är inget som tynger mig, men det är klart det skulle vara skönt att hänga en absolut.

 

Alltid varit en poängspelare
För HC Dalens Victor Romfors har det aldrig varit någon tvekan om att han kommer kunna axla rollen som målskytt för sitt lag.

– Det är inget nytt för mig. Första året i Västervik var jag en poängspelare, då spelade jag på två linor, sen värvade vi ihop ett jävla lag till andra året. Jag bröt fingret på försäsongen och kom lite fel i det. Vi förlorade inte två matcher på rad på hela säsongen, vi spelade med samma femmor hela tiden så det var svårt att stiga i rankingen där. Men jag har alltid varit poängspelare i alla lag jag varit i innan.

Inte heller Lennartsson hyser några större tvivel inför framtiden även om utdelningen lös med sin frånvaro i premiären.

– Det hade varit skönt, men jag har gjort mycket mål på försäsongen så det är ingenting som tynger mig.

Men tillsvidare, Victor Romfors 1, Viktor Lennartsson 0.