FYRverkeri efter fattig försäsong

Man brukar tala om islossning, det är förmodligen det minsta man kan säga om Oskar Backs premiärsöndag i Billingehov. Forwarden sköt fyra mål när Skövde 5-1-besegrade Åker/Strängnäs.

På nio försäsongsmatcher lyckades 23-åringen, som går in på sin fjärde säsong i Skövde-tröjan, inte skjuta ett enda mål. I seriepremiären hemma mot Åker/Strängnäs hittade han nätet fyra gånger.

– Det är klart att det är skönt, men jag lägger väl inte jättemycket vikt vid att inte göra mål på försäsongen. Jag har gjort ett försäsongsmål på de fyra år som jag varit här, så det brukar vara så. Försäsongen handlar om att förbereda sig för serien och idag satt puckarna, så man måste väl ändå säga att det var en bra försäsong då, flinade matchens förgrundsfigur efteråt.

Det var förmodligen inte säsongens vackraste mål, men anfallaren befann sig påfallande ofta på rätt ställe för att ta hand om returer och ordna styrningar.

– Det är klart man är glad, men det är två öppna mål och två skott jag får på mig. Jag tycker vi hade ganska många lägen att göra ett par till, förr eller senare så går det ju in så är det ju.

Många har frågat sig vilka som ska göra målen i årets upplaga av Skövde, man kan lugnt säga att Back gav svar på tal i premiären.

– Det är klart det är skönt att göra mål direkt, då slipper man fundera på det nåt mer, man kanske slappnar av lite mer och kommer rätt i lägena.

Känner du som varit i det här laget ett tag ett större ansvar att kliva fram och producera?
– Spelar man i en kedja med Carl-Johan Sjögren och Adam Rundqvist som jag gör nu då ska man ju producera, så enkelt är det. Så det är klart att där finns det ett ansvar att producera. Sen så personligen vet jag inte, utan jobbar man hårt så brukar det komma.