Hänt i veckan: Norra #4

Norra HockeyEttan vände denna helg  då samma lag som möttes förra helgen möttes igen. Det gör att det blir en del skiftningar i tabellen då vissa lag har tagit full pott mot tabellmässigt sämre motstånd medan vissa lag på övre tabellhalvan mött varandra.

Kalix klättrar i tabellen

Ett lag som avancerat i tabellen är Kalix som tagit fyra raka vinster mot Sollefteå och Teg där man dessutom hållit nollan i tre av dessa matcher. Tabellettan Asplöven tappade överraskande en poäng mot Teg förra helgen men visade vart skåpet ska stå när man i returen i Umeå vinner med hela 9-0. Mot Sollefteå tog man två vinster med klara siffror.

Stark vändning av Vännäs

Sundsvall tog även dem fyra vinster i sina dubbelmöten med Vännäs och SK Lejon. Sundsvall som senaste veckan kört extra is och fyspass . Örnsköldsvik vann stort mot Lejon på lördagen men tappade viktiga poäng i ondags då man föll mot Vännäs. Det var en match som bortalaget Örnsköldsvik dominerade i två perioder och man såg ut att en trygg 4-1 ledning efter två perioder. Den tredje perioden blir ett målfyrverkeri av sällan skådat slag då Vännäs gör sex mål på en period och vinner matchen med 7-5.

Piteå mot Allettan

Brunflo som varit lite av norrettans skrällgäng mäktade med två poäng av tolv möjliga mot Kiruna och Piteå. På hemmaplan gör man två jämna matcher där Pontus Dunesius avgör mötet mot Kiruna i sudden. Bortaturnen i Norrbotten blir det två klara förluster för jämtingarna.

Piteå tog förra helgen två viktiga segrar när man besegrade Brunflo och Östersund på bortaplan. Man följde upp det med en 8-3 vinst hemma mot Brunflo och lyckas man besegra Östersund hemma på måndagen så kan man börja förbereda sig för Allettan.

Tufft tabelläge för Kiruna

Kiruna har hamnat i ett tufft läge efter två uddamålsförluster mot Östersund samt endast en poäng i bortamötet mot Brunflo. Hemmamatchen mot Östersund blev dramatisk då man vid ställningen 1-2 blir tilldömd en straff med två sekunder kvar av tredje perioden. En straff som missades av Joakim Törnqvist och tre blytunga poäng till Östersund som därmed har fem poäng ner till Kiruna inför måndagens möte med Piteå.