Hänt i veckan: Östra #7

Plockar in målvakt efter långtidsskadan

För ett par veckor sedan skadade sig Hammarbys målvakt Sebastian Andersson så illa att han beräknas bli borta för resten av säsongen. Med anledning av det har nu Bajen gjort klart med Rasmus Eklöf som kommer närmast ifrån Enköping. Eklöf har tidigare representerat Huddinge som junior och som senior har han, utöver Enköping, också matcher i klubbar som Haninge och Tumba på CV:et.

Ung forward lånas ut till Hockeyallsvenskan

Väsbys 20-årige forward Fredrik Forsberg kommer att under de två kommande veckorna lånas ut till Almtuna i Hockeyallsvenskan.

– Väldigt kul för Fredrik och vi ser det som ett bra kvitto på vår verksamhet. En av mina största ambitioner med Väsby Hockey när jag tog över tjänsten som sportchef var att få hit unga och ambitiösa hockeyspelare som har drivet att utvecklas för att sedan flyga vidare i karriären. Öppna dörrar uppåt i seriesystemet är i min värld en självklarhet för att utvecklas och hålla motivationen vid liv, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Forsberg har redan hunnit med att spela två matcher i Almtuna-tröjan och han behövde endast drygt nio minuter för att göra sitt första mål i Hockeyallsvenskan.

Bryter kontrakt med forward

Sollentuna meddelade under veckan på sin hemsida att man kommit överens med forwarden Sebastian Knösch om att bryta hans kontrakt. Knösch var inne på sin andra säsong med Sollentuna och förblev poänglös på de 13 matcher han gjorde den här säsongen.

Förluster för alla topplagen

Under veckan hände något så ovanligt som att alla tre topplagen förlorade. Värst var det för Visby/Roma som förlorade båda sina matcher och om man dessutom ser till tidigare resultat innebär det nu att de har förlorat fyra raka matcher. Den här veckan förlorade de först hemma mot Sollentuna med 3-2 och sedan fick de ordentligt med stryk i toppmötet mot Huddinge efter en kollaps. Visby/Roma hade nämligen ledningen med 2-0 efter den första perioden i Björkängshallen, men när den andra perioden var slut hade Huddinge vänt på det hela och ledde istället med 4-2. Det blev inte bättre i den tredje perioden för Visby/Romas del när de lyckades släppa in ytterligare tre mål och därmed vann Huddinge med 7-2.

– Vi tar 18 minuter i utvisningar – 18! Då är det svårt att vinna matcher, säger Visby/Romas tränare Mike Beharrell till helagotland.se efter att Huddinge gjort tre av sina mål i powerplay.

För Huddinges del så kom förlusten mot Väsby tidigare under veckan och resultatet skrevs till 3-2. Det var första gången som Väsby besegrade Huddinge sedan våren 2008 och det hade inte kunnat komma lägligare eftersom Väsby behöver alla poäng de kan få för att lyckas passera något lag och knipa en plats i Allettan. Dock lyckades de inte ta fler poäng under den gångna veckan eftersom de förlorade med 4-1 borta mot Hudiksvall efter bland annat tre mål av Oscar Bergquist.

För Hudiksvall betydde det att man lyckades studsa tillbaka efter ett riktigt bottennapp mot Vallentuna tidigare under veckan. Den matchen slutade med förlust och siffrorna skrevs till hela 8-3. Hudiksvall gick i och med segern om Visby/Roma upp på en andraplats med bättre målskillnad.

Viktiga poäng vid Allettan-strecket

Under lördagseftermiddagen stod väldigt viktiga poäng på spel i Torvalla ishall när Hammarby gästade Haninge. Lagen befann sig på en fjärde respektive femte plats i tabellen inför matchen. Matchen lockade hela 716 åskådare och det är säsongens fjärde bästa publiksiffra i den östra serien. Publiken fick se en väldigt jämn och tuff match där det märktes att båda lagen verkligen ville ha tre poäng. Det blev Haninge som till sist lyckades kamma hem trean efter att de lyckats vinna med 2-1. Mycket tack vare lagets målvakt, Jonas Moell Lindgren, som stoppade 40 av 41 skott. Segern innebär att Haninge nu nästintill har jagat ikapp Hudiksvall och Visby/Roma, endast en poäng skiljer upp till de båda lagen.

Andra raka hemmasegern

Valbo kunde under söndagen bärga lagets andra raka seger på hemmais. Tumba stod för motståndet vilket innebar viktiga poäng att slåss om för de båda bottenlagen. Matchen slutade 4-1 och det innebär att Valbo klättrar förbi Nacka i tabellen, medan Tumba blir kvar på jumboplatsen och att förlustsviten förlängdes till elva raka matcher.

– Vi startar bra direkt i den första perioden och är bättre hela vägen, sade Valbos tränare Magnus Eriksson efter matchen till Gefle Dagblad. Det mål Tumba gör kommer när vi drar på oss en onödig utvisning för snack. Men när Lindman gör 3–1 känns det som att vi dödar matchen.