Nu ska det avgöras

Efter en spelfri helg och ett speluppehåll på nästan två veckor så ska det avgöras vilka fem lag som går till Allettan från den norra serien.

Piteå är helt klar och det kan man säga även om Asplöven, Sundsvall och Östersund. Kampen om den femte platsen står mellan Örnsköldsvik och Kalix. Örnsköldsvik ligger i bra slagläge då man har en poängs försprång och en betydligt bättre målskillnad. Örnsköldsvik är som lag betydligt offensivare än Kalix och har faktiskt gjort hela 40 mål mer. Kalix styrka är det starka försvarsspelet med utmärkte målvakten Christoffer Rifalk som leder målvaktsligan i Norra serien.

Lördagens matcher

Örnsköldsvik möter på lördag Sundsvall i Fjällräven Center. När de möttes tidigare den här säsongen så vann Sundsvall en övertygande 5-0 seger. Örnsköldsvik har dock spelat upp sig under seriens gång men Sundsvall vill väldigt gärna ta den poäng som behövs för att säkra sin plats i Allettan och 5-2 segern mot Piteå senast imponerar. Kalix har samtidigt en tuff bortafight mot Asplöven. Lagens möte i den andra omgången slutade med en 3-1 vinst för Asplöven i Kalix. För Asplöven kan uppehållet ha kommit lägligt då man hade en något skadeskjuten trupp där en del spelare fått välbehövlig vila. I sista omgången möter Kalix på sin hemmaplan Piteå medan Örnsköldsvik beger sig inåt landet då man möter Östersund. Då både Örnsköldsvik och Kalix möter lag som ligger högre i tabellen så kan det förluster för båda lagen samtidigt så slår ofta motivation klass så det kan bli en högdramatisk upplösning på serien.

Viktiga matcher även för lagen på den nedre halvan då bonuspoäng står på spel inför den kommande fortsättningsserien efter jul.

Truppnytt från Norra serien

Örnsköldsvik har gjort klart med storväxte backen Martin Liljeqvist som under hösten spelat i USA med Springfield i North American League.

Backen Filip Myrhman lämnar Sundsvall. Myhrman har fått sparsamt med speltid under hösten och väljer för sin utvecklings skull att byta förening. Ny klubb för Myhrman blir Vännäs. En bra förstärkning för Vännäs som även väljer att låna forwarden Oscar Persson från LN 91 till söndagens match mot Lejon då man har en del skador på anfallare.

Brunflo har gjort klart med förre Östersundsmålvakten Johan Berge samt unge backen Oskar Klockerud även han från Östersund. Lämnar laget gör backen Tim Frölander.

Asplöven och deras supporterklubb Aspen Army har tidigare säsonger genom insamlingar stått bakom finansering av en spelarförstärkning. Så gör man även denna säsong och målet är att samla in 100 000 kronor.

/Mathias Jonsson