Inför Allettans andra omgång

Efter en intensiv första runda av denna säsongs spel i Allettan är det redan ikväll dags för den andra omgången. Lite extra kittlande med kvällens back-to-back matcher i Allettan Norra. Full omgång och hela 10 matcher på menyn ikväll!

I den första omgången lyckades Kalix slå Asplöven på fingrarna med en något oväntad men blytung bortaseger. Riktigt intressant att följa returmötet från PART Arena ikväll då Asplöven säkerligen är rejält revanschsugna.
När vi talar om revansch så är det fler lag som garanterat är lite extra taggade ikväll. Grundseriesegrarna Östersund åkte på en rejäl smäll hemma mot Hudiksvall i den första omgången. Segersiffrorna blev 4-0 till gästande Hudik och man kan vara tämligen övertygad om att Lars Molins gäng är rejält sugna på att spräcka Hudikmålvakten Anton Hedbergs nolla i afton. Piteå inledde Allettan med förlust hemma mot Sundsvall i tisdags och skulle förstås må väldigt bra av en seger i returen. Sundsvall siktar mot att positionera sig rejält i toppen inför fortsättningen.

Väsby var riktigt nära att inleda Allettan med en skräll borta mot Huddinge i Björkängshallen i den första omgången. Huddinge lyckades dock krångla sig ur Väsbys grepp och vann till slut med 5-4. Chans för revansch för Vilda Väsby i Vilunda ishall ikväll. Visby/Roma besegrade Haninge med 4-3 härom kvällen. Intressant om the Anchors kan studsa tillbaka och ta sina första Allettan-poäng hemma i Torvalla.

Mariestad fick bästa tänkbara start när de bortabesegrade Vimmerby i tisdags. Nu väntar tuffare motstånd då Mats Lusth och hans Kristianstad kommer på besök till Katrinhallen ikväll. Båda lagen vill givetvis följa upp sina premiärvinster med ytterligare en Victoria och positionera sig i tabellens toppskikt. Lagen har inte mött varandra under denna säsong, vilket gör att de ska bli extra intressant att följa hur matchen utspelar sig.

Troja/Ljungby imponerade stort när de slog Skövde med hela 8-1 i premiären. Pelle Svenssons gäng får ses som stora favoriter när Vimmerby kommer på besök i afton. Vimmerby å sin sida skulle må bra av poäng, även om det på förhand ser aningen tufft ut.

Lindlöven gästas av Skövde i Lindehov ikväll. Lindlöven lyckades knipa bonuspoängen när man straffade Kumla på bortais i premiären. Skövde bör vara rejält revanschsugna efter den tunga förlusten senast. Lindlöven får förbereda sig på ett gäng hypertaggade gäster i afton!

Borlänge får försöka skaka av sig premiärförlusten borta mot Nybro och ta nya tag inför kvällens möte med Kumla. Vanligtvis hemmastarka Borlänge förlorade dock hemmamötet mot gästande Kumla i grundserien. Just det kanske inte är av någon större betydelse i detta nu, en trepoängare skulle dock smaka fågel för Borlänges del.

KRIF fick det tufft borta mot Kristianstad i premiären och lär givetvis vara lite extra hungriga inför kvällens drabbning mot gästerna från Nybro. KRIF är traditionellt sett starka hemma i gamla Kockumhallen. En tuff och tät match är att vänta. Nybro siktar på att följa upp den fina insatsen mot Borlänge senast.

Hockey upplevs så klart bäst på plats i arenan, kan du inte ta dig till hallen går det även bra att streama matcher här.