Vårveckan i söder

Åtta omgångar har nu avklarats i den södra vårserien. Totalt ska 15 omgångar spelas innan det är dags att skicka vidare ett lag till positivt kval och ett till negativt kval. För närvarande återfinns Tranås i toppen och Halmstad i botten.

Tranås som enligt många enkelt skulle plocka förstaplatsen i vårserien har haft en hel del problem under de inledande matcherna. Nu ser det dock ut som att laget är på rätt väg, den gångna veckan vann man alla sina tre matcher och har nu fem poäng ner till Hanhals på plats två. Noterbart är att lagets målvakt Hampus Alexandersson bara släppt två puckar förbi sig under de tre matcherna.

Skräll-laget Hanhals skuggar som bekant Tranås. Den gångna veckan kom dock en liten dipp. Laget förlorade två av tre matcher, bland annat borta mot Helsingborg med hela 7-2. Risken finns att Hanhals efter kommande omgång har åtta pinnar upp till plats ett, något som kan bli svårt att ta igen.

För Helsingborgs del så börjar det ljusna något, laget har efter nya tränaren Tim Brithéns intåg börjar vinna mer och mer, och även om det inte lär räcka för att knipa en förstaplats så är laget tillräckligt bra för att undvika sistaplatsen.

Dalen har som bekant haft stora problem att göra mål. Om man bara ser till lagets prestationer så borde man kanske plockat några poäng till. Dalen står noterade för två raka segrar och frågan är om man på allvar kommit igång nu. Ett Dalen med bra form bör skrämma alla lag i denna serie.

Halmstad såg ut att vara på gång ett tag men har återigen fallit tillbaka och ligger nu sist. Senast såg man ut att gå mot tre klara poäng mot Helsingborg för att sedan tappa och förlora på övertid. De bittra förlusterna börjar nu bli många för Halmstad.

Tyringes signum denna serie har varit att förlora tighta matcher. Laget har gång efter gång fått se sig besegrade med uddamålet. Man har också drabbats av lite skavanker på målvakts-sidan, där Will King lämnat klubben. Laget såg på förhand ut att kunna bli en av de stora utmanarna i denna serie, men har inte motsvarat förväntningarna alls.

Slutligen, för många lag är det snart ”vinna eller försvinna”  och poängen börjar bli allt mer dyrbara. Det återstår att se vilka lag som klarar av att hantera pressen, och vilka som klappar igenom.

 
// Melker Tollstén