Hänt i veckan: Allettan Södra #7

Den intensiva kampen om seriesegern, playoff-platser och inbördesplaceringar gick vidare med två heta omgångar veckan som gick.

Resultaten:

Kumla HC Black Bulls – Kristianstads IK 1 – 4
Skövde IK – Kallinge-Ronneby IF 4 – 3 OT
Vimmerby HC – Borlänge HF 5 – 4
IF Troja/Ljungby – Lindlövens IF 7 – 2
Nybro Vikings IF – Mariestad BoIS HC 3 – 4

Nybro Vikings IF – Kumla HC Black Bulls 1 – 0
Kristianstads IK – Lindlövens IF 7 – 2
Kallinge-Ronneby IF – Vimmerby HC 1 – 2
Mariestad BoIS HC – Skövde IK 1 – 0
Borlänge HF – IF Troja/Ljungby 3 – 4

Dessutom noterar vi följande från den spännande veckan som gick:

Veckans…

…derby: Mariestad och Skövde bjöd upp till säsongen fjärde derby och precis som vanligt blev det en jämn batalj. Tidigare i serien vann Skövde med uddamålet på sin hemmabana och avgjorde sent, på söndagen var rollerna ombytta. Mariestad-backen Ahlbin Hernod sköt matchens enda mål med två minuter kvar av tredje perioden och blev stor hjälte.

…vändning: Efter drygt halva matchen var Mariestad i underläge med 3-0 i onsdagens match borta mot Nybro. Då tog skaraborgarna tag i saken och hemmagänget började anamma klyschan att det finns inget svårare än, ja ni vet… Mariestad vände på steken och kunde i slutändan avgå med en 4-3-seger sedan kaptenen Filip Törnqvist avgjort tillställningen.

…hattrick-skyttar: Troja/Ljungby hade inga större problem att avfärda Lindlöven på hemmaplan och vann behagligt med 7-2 på onsdagen. Mycket tack vare den rutinerade målskytten Johan ”Bois” Andersson som hittade nätet inte mindre än tre gånger. Han så väl öppnade som stängde målskyttet i matchen. Precis som Jesper Kokkonen. När Vimmerby 5-4-besegrade Borlänge på hemmaplan sköt han det första och det sista målet och hittade dessutom rätt en gång däremellan. Ett snyggt hattrick även för smålänningarnas nyckelforward således.

…hemstadskärlek: Albin Lindgren lämnade Skövde för att försöka slå sig in i Västerås allsvenska lag inför den här säsongen. När det inte lyckades blev det istället spel med KRIF och på onsdagskvällen var han för första gången tillbaka i Billingehov med bortatröjan på sig. Det såg länge ut att bli en lycklig återkomst då backen rent av sköt sitt första mål i Allettan den här säsongen, men i slutändan var det han som satt utvisad när Skövde avgjorde matchen. Ska vi kalla det att bjuda tillbaka med lite hemstadskärlek?

…nollor: Alexander Johansson fick chansen mellan Nybros stolpar när laget tog emot Kumla hemma i Liljas arena och han gjorde ingen besviken. Johansson motade 31 skott, höll nollan och var således i allra högsta grad delaktig i att Vikings kunde vinna matchen med 1-0. Ett resultat som visade sig vara gångbart den här veckan, för exakt likadana blev ju siffrorna när Mariestad derbyslog Skövde. Då motade hemmakeepern Arvid Ljung 36 skott och höll nollan.

…publikmatch: 1951 personer klämde in sig i Katrinhallen för att se derbyt mellan Mariestad och Skövde. En riktigt fin publiksiffra.

…pensionering: Han är bara 24 år gammal men Lindlövens lagkapten Patrik Näslund har bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. Han har efter en tung säsong klivit åt sidan under Allettans gång och kommer framöver att ägna sig åt annat än hockey. Serien blir därmed en skicklig spelare fattigare.

…övergång: Veckans mest kontroversiella övergång inträffade när Mikael Johansson, tvåa i KRIFs interna poängliga plötsligt annonserade att han skulle lämna klubben för att han inte kommit in i det som han ville. Dagen efter presenterades han som klar för allsvenskt satsande Troja/Ljungby.

…succélån: Kristianstad lånade forwarden Marcus Sirén från Mora och ynglingen väntade inte med att presentera sig utan sköt omedelbart två mål när han debuterade i skåningarnas 7-2-seger över Lindlöven. Succé.

…kontraktsförlängning: Han har växt ut till en fruktad målskytt i Allettan, exakt det som klubben eftersökte. I veckan förlängde Alexander Henriksson sitt avtal med Skövde över de två kommande säsongerna. Grattis Hockeyettan.

…sviter: Kristianstad har börjat bygga på en ny lång segersvit och har nu vunnit fyra raka fighter. Strax bakom skuggar Vimmerby som hittat formen och vunnit tre raka. Samma siffra som Mariestad kan ståta med. Bois som dessutom hållit nollan i två raka hemmamatcher.

 

//Mikael Mjörnberg