Bäddat för en riktig rysare

Inget lag verkar kunna avgöra den östra vårserien. När det nu återstår en match har Valbo, Sollentuna och Vallentuna fortfarande chansen att vinna serien och gå till play-off. Det är upplagt för dramatik på söndag.

Valbo satt länge i förarsätet men tappade, lite oväntat, poäng mot Arlanda Wings förra veckan. Trots strafförlusten hade Valbo chansen att mer eller mindre avgöra serien hemma mot Sollentuna i söndags. Det gjorde man inte alls utan föll med klara 1-5. Sollentuna satte sig då i en kanonposition inför de sista två omgångarna. Valbo föll därefter i går mot ett Hammarby som inte hade något att spela för. Trots att Valbo bara tog en av nio poäng på sina tre avslutande matcher leder laget fortfarande serien.

Samtidigt som Valbo föll mot Bajen spelade Sollentuna hemma mot Vallentuna. I och med Valbos förlust hade en seger för Sollentuna inneburit att man vunnit serien, men precis som Valbo pallade man inte för trycket.

Efter nio minuter hade Sollentuna gjort tre mål på Vallentuna och såg ut att gå mot play-off. Då stod hemmalaget för en total genomklappning och släppte in sex raka mål innan Fredrik Wink kunde putsa siffrorna till 4-6.

Vallentuna har smugit med bakom toppduon ett bra tag nu och gårdagens seger gör att det blir rejält spännande på söndag.

Läget i tabellen är följande: Valbo leder på 26 poäng med målskillnaden +12, men har spelat färdigt sina matcher. Sollentuna ligger tvåa, även de på 26 poäng men med målskillnaden +10. Man har kvar att möta Arlanda på bortaplan. Vallentuna skuggar på sin tredjeplats med 25 poäng och målskillnaden +16. Tumba på hemmaplan återstår för Vallentuna. I och med att Vallentuna har den bästa målskillnaden av de tre lagen blir inte läget så komplicerat.

Valbo går vidare om varken Sollentuna eller Vallentuna tar poäng på söndag. Valbos hopp ligger alltså i att Arlanda Wings, som inte har något att spela för, spöar Sollentuna under ordinarie tid och att jumbon Tumba åker till Vallentuna och vinner. Även det under ordinarie tid.

Sollentuna går vidare om man i den sista omgången tar lika många poäng som Vallentuna.

Vallentuna går vidare om man tar en poäng mer än Sollentuna.

 

/Anton Gustavsson