Nykomlingskollen: Grums IK

Grums IK Hockey är till den här säsongen nykomlingar i Hockeyettan Västra. De senaste säsongerna har klubben spelat positivt kval till Hockeyettan och lyckades genom en stark insats i kvalserien kvalificera sig för den högre nivån.

Klubben grundades 1944 och började ishockeyn redan innan Värmländska Ishockeyförbundet bildades. Grums började spela hockey med ett gäng bandyspelare som lånades in från Slottsbron. Det gick inte så väl till en början men med ett gäng ‘’specialister’’ kunde Grums göra stora framsteg inom hockeyn.

Föreningen har även en stor ungdomssektion där man har ett hockeygymnasium, J20 Elit, J18 Elit och även J18 i division 1. A-laget är ungt och består av många före detta elever från gymnasiet.

Hur känns det att ha tagit klivet upp från division 2?
– Det är jättekul, inspirerande, vi har kämpat i 10 år. Så det känns jätte inspirerande för hela bygden och föreningen. Säger huvudtränaren Rikard Ewen till Hockeyettan.

Vad för mål har ni inför den kommande säsongen?
– Vi vill ju från styrelsen och jag som huvudtränare och assisterande tränare Magnus Roupé klara oss första året och etablera oss i hockeyettan.

Vad blir det svåraste med att ta klivet upp i Hockeyettan?
– Vi möter bättre spelare, det går fortare. Det blir tuffare och det blir mer av killarna.

Vart i tabellen hamnar ni?
– Detta är vad jag tror men en 6-8 plats.

Något du ser fram emot lite extra med denna säsong?
– Matcherna mot Forshaga, kommer bli kul att möta dom större lagen Västerås, Mariestad och Skövde också.

//Rasmus Forsström