Veckans Lag Östra #5

Dags för Veckans Lag för den Östra serien, med spelare från Nyköping Gripen, En trojka från Hudiksvall, en från Huddinge och en från Visby/Roma. Men den här veckan hade det lätt kunnat bli två likvärdiga Veckans Lag då många spelare haft en bra vecka.

Målvakt

William Lundsten, Nyköping Gripen (1)

Det unga målvaktsparet i Nyköping Gripen verkar peppa varandra att utvecklas hela tiden. Och när det var dags för William Lundstens blott andra match för säsongen, så tog han chansen som uppkom. Storspel mot starka Väsby på bortaplan och hela 36 räddningar av 37 skott, det räckte för att Nyköping Gripen skulle vinna med 2-1. Fina 97,30% räddningar.

Backar

Filip Lander, Hudiksvall (1)

Brorsan till den mer meriterade Anton Lander har gjort en bra vecka för sitt Hudiksvall. Filip som bildar backpar med Henric Nordin bakom den fruktade kedjan Hertzberg-Elfsberg-Hjort började med en assist i matchen mot Nyköping Gripen borta. Följde sedan upp det med 1+1 i segern mot Sollentuna hemma. Det räcker bra för att vara med på Veckans lista.

Adam Hansen, Huddinge (2)

Poängkungen bland backarna är så långt Adam Hansen i Huddinge. I helgen var storfavoriterna illa ute mot nästjumbon Wings, men då klev Hansen fram i slutet av matchen, först genom att göra 3-2 till Huddinge, och sedermera det avgörande 4-3 målet för bortalagets del. Adam Hansen hör definitivt till en av de allra bästa försvararna, kanske den bästa, i den Östra serien.

Forwards

Viktor Hertzberg, Hudiksvall (2)

Med sina två mål i matchen mot Nyköping Gripen, och med sina tre assist i mötet med Sollentuna så tog sig Viktor Hertzberg upp i delad poängligaledning jämte Visby/Romas Markus Kinisjärvi. Hertzberg skapar alltid något när han är på isen, och har hittat en sylvass kemi med sina kedjekamrater som alltid är ett hot för motståndarna. 5+10=15 poäng så långt för Viktor.

Mats Hjort, Hudiksvall (1)

1+1 i mötet med Nyköping Gripen där Hudiksvall vann med 5-3 till slut visade att Hjort var på gång med formen efter en hjärnskakning. Det här var hans comeback, och det fortsatte bra för Hjort som med sin vassa omgivning skapade mängder med chanser i matchen mot Sollentuna också. Det resulterade i 2+1 från Hjorts del. En mycket bra vecka därmed.

Carl Ericson, Visby/Roma (1)

Unge Carl Ericson har klivit fram och fått stort förtroende i frånvaron av andra spelare hos Visby/Roma, och det har Carl tillsammans med övriga spelare gjort väldigt bra. I matchen mot Väsby 5-3, låg Ericson bakom 3 av målen, genom 1+2.

 

//Stefan Österberg