AIF vann Superderbyt

Kiruna AIF – Kiruna IF 3-2 efter straffar

Kirunaderbyt började snäll och det var Kiruna IF som höll i taktpinnen under den första perioden. Man radade upp chanser och hemmalaget Kiruna AIF hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon. Med 21 sekunder kvar att spela av perioden tar IF ledningen genom Simon Thyni.

Den andra perioden hinner knappt börja innan AIFs replik kommer. Det är assisterande lagkaptenen Viktor Mikko sätter dit pucken. Minuter senare gör AIF 2-1 genom Oscar Haaroja och man har även bud på fler men man lyckas inte överlista IFs duktige målvakt Jesper Eriksson. I den andra periodens slutskede så gör Kiruna IF 2-2 efter en tilltrasslad situation framför AIFs målvakt Carl Hjälm.

I den tredje perioden skapade båda lagen en del chanser men två storspelande målvakter tog matchen till förläning. Under övertiden tog inget av lagen något större initiativ utan fokuserade i första hand på att inte göra några misstag och matchen gick till straffavgörande.

Under straffavgörande klev AIFs målvakt Carl Hjälm fram och blev matchvinnare. Det matchavgörande målet sattes av Jacob Hansson.