”Jag tror att norra kan bli en otroligt bra serie i år”

Efter två säsonger i den södra serien gjorde Marcus Fornell en helomvändning och flyttade så långt norrut det går att komma i Hockeyettan. I vinter drar han på sig Kirunas dress. – Det känns att jag har hamnat rätt, säger 22-åringen. Efter några starka år med Linköpings juniorer har stockholmaren spenderat de två senaste säsongerna i den södra Hockeyettan med Mörrum och KRIF. Det där riktigt stora genombrottet har dock inte kommit än för talangen och nu byter han landsända. I Kiruna var det många karriärer som fick fart ifjol. – Det här ska bli inspirerande och kul, konstaterar Fornell. – Jag har en kompis, Sebastian Manberg som har gått till Sundsvall nu, som spelade här ifjol och han sa att det var väldigt professionellt. Han sa att det verkligen är roligt och kul att spela här och det måste det vara för mig. – När man hamnar rätt då är det inte så svårt att få fart på saker och det känns som att jag har gjort det nu. Men att skriva på för Kiruna var inget plötsligt infall. Klubben har varit med i diskussionen förut. – Jag var i kontakt med Kiruna redan inför förra säsongen och det kändes bra i magen, men då blev det KRIF som också kändes bra. Men jag kände att Kiruna är ett bra gäng och i år kändes det ännu bättre i magen.   Norra serien kan bli vass Men det blir naturligtvis en ny upplevelse att spela ishockey i norr kontra de seniorsäsonger den snabbskrinnande forwarden gjort söderut. Han bilade upp från Stockholm när det var dags att ansluta till laget förra veckan. En nätt liten resa på 12 timmar som fick delas upp i två etapper. – Men det kändes ändå inte så långt. Vi körde fys direkt när jag kom upp, det var bara att dra på löparskorna och köra direkt, det var nog bra, skönt att få resan ur benen. Även om det var lite jobbigt just det fyspasset. Vad tror du skiljer norrserien mot den söderserie du spenderat de två senaste säsongerna i? – Jag tror att det är mer fartfylld hockey, det kommer gå fort på isen och det passar mig riktigt bra. Det är inte lika taktiskt och statiskt här. Jag har alltid haft en bra skridskoåkning och det är skönt när man kan få trampa ut. Och så en viktig avgörande faktor när det kommer till valet av Kiruna för den vasse anfallaren… – Jag tror att norra kan bli en otroligt bra serie i år och jag vill naturligtvis spela på så hög nivå som möjligt. Jag vill ta nästa steg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *