Sagt på södra upptaktsträffen

Hockeyettans årliga upptaktsträff hölls för Hockeyettan södras del på Best Western Hotell i Jönköping. Lagens tränare var överens om att det är Kristianstads IK som får bära favoritskapet inför årets säsong, delvis beroende på fjolårets starka säsong där skånelaget tog sig till kvalserien till Allsvenskan.

Se upptaktsträffen i repris här

 

Kristianstads tränare Mats Lusth var förberedd på att favorittrycket skulle ligga på hans lag.

– Man vill slå favoriterna och det är något vi får leva med. Det gäller att vara på tårna och det är mitt jobb att se till att grabbarna är det.

Nybro, Vimmerby, Kallinge/Ronneby och Tranås blir, om tränarna får rätt, lagen som följer med Kristianstad till Allettan. Dock var den allmänna känslan att det kommer att bli en väldigt jämn och tuff serie.

Efter att samtliga tränare fått komma till tals blev det ett domarsnack med Andrè Hiljanen. Inför årets säsong kommer det att riktas ett skarpare fokus mot tacklingar mot huvudet.

– Hockey är en fysisk sport, men tacklingar mot huvudet måste bort, kommenterade Hiljanen.

Dessutom hade han en vädjan till tränarna.

– Vi vill gärna ha en dialog och kunna diskutera, men inte via media. Vi har en vädjan till tränarna om att vi pratar efter matcherna istället och inte via media.

En nyhet för säsongen är att domarna kommer att bära en regnbågsfärgad domarbricka för att markera allas lika värde och att hockey ska vara en inkluderande sport.

Precis som i fjol kommer Hockeyettan att sända veckans match. Totalt gäller det sex måndagar och matcherna som kommer att visas är följande:

18/9 Huddinge – Nyköping/Gripen

2/10 Västerås – Borlänge

16/10 Kalix – Piteå

30/10 Tyringe Kristianstad

13/11 Match ej fastställd.

27/11 Skövde – Mariestad

 

Premiäromgången i Hockeyettan södra:

17/9

Helsingborg – Grästorp

Hanhals – Kristianstad

Kallinge/Ronneby – HA74

Tyringe – Vimmerby

Dalen – Nybro

Halmstad – Tranås

Vill du se upptaktsträffen i sin helhet kommer den att finnas på Hockeyettan.se

 

/Anton Gustavsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *