Östersund premiärvann utan att imponera

Det var bäddat för premiärfest för nya, hungriga Östersund när bottentippade Teg kom på besök när den norra serien tjuvstartade under lördagen. Östersund dominerade spelet stort men ett tappert kämpande Teg och en storspelande målvakt i Joakim Andersson höll nere siffrorna inför 808 åskådare i Östersund Arena. Andersson stod för 44 räddningar i en match som enligt Östersunds assisterande tränare Patrik Andersson borde slutat med en vinst med betydligt större

siffror.

– Vi kör över dom rejält i första perioden och borde kanske ha avgjort matchen redan där, säger Andersson till Östersunds Facebooksida.

Man fick dock med sig en 1-0-ledning in i den andra perioden efter att nyförvärvet Tony Söderman gett hemmalaget ledningen. I andra perioden höjde sig Teg rejält och lyckades kvitterade genom Petter Grefve. Några minuter senare återtog dock Östersund ledningen genom Sebastian Fakt och ställningen 2-1 stod sig sedan matchen ut.

– I den andra perioden blev vi bekväma och slutade åka skridskor. Så länge Teg känner att dom var med i matchen så krigar dom på bra och dom lyfte sig i andra perioden. I den andra pausen pratade vi om att hitta tillbaka till spelet vi hade i den första perioden, vilket jag tycker att vi gör. Vi lyckas komma tillbaka bra i tredje och skulle nog gjort ett par mål till, avslutar Patrik Andersson.

 

 

//Marcus Malmsten