August Hansson spelar med Skellefteå AIK

Nu på onsdag, den 17:e augusti klockan 19:00, spelas en försäsongsmatch mellan SHL-laget Skellefteå AIK och våra framtida motståndare i HockeyAllsvenskan MoDo Hockey i Östersund Arena. Matchen arrangeras tillsammans med IFK Strömsund och huvudsponsorn Engcon, mer info hittar ni här på vår hemsida, på IFK Strömsunds hemsida, eller på vår Facebook. En länk till webbplatsen där ni köper era biljetter till matchen finns längst ner i denna artikel.

 

Skellefteå AIK har drabbats av skadeproblem inför matchen och har även två backar i Måns Forsfjäll och Anton Olsson som är i Kanada och spelar Junior-VM med Sverige. De var därför i behov av förstärkning till matchen i Östersund Arena och vände sig då till oss i Östersunds IK och mer specifikt August Hansson.

Den ÖIK-fostrade backen har trots en ålder på endast 22 år redan spelat fyra säsonger i HockeyEttan och har radat upp över 130 matcher i ÖIK-tröjan. Fler matcher ska det också bli, då August ska kliva in i HockeyAllsvenskan för första gången tillsammans med oss denna säsong och fortsätter därmed i klubben han spelat i sedan barnsben. Nu får ”Agge” alltså chansen att känna på ett allsvenskt motstånd lite tidigare än resten av truppen redan på onsdag, hemma i Östersund Arena.

 

Vi tog ett snack med August själv samt med Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell under tisdagen, för att höra hur de båda ser på utlåningen och onsdagens match.

Hur fick du reda på att du skulle få dra på dig SAIK-tröjan på onsdag, August?

– Satt faktiskt vid datorn och spelade när jag såg att ”Kjella” ringde så då var det bara att pausa spelandet och svara. När tränaren ringer då är det bara att svara, det är sedan gammalt! Då berättade han att Skellefteå behövde en spelare till på onsdag och frågade om jag ville köra!

Du får ju möta en framtida motståndare i HockeyAllsvenskan lite tidigare än resten av truppen, har tränarna bett dig om en scoutingrapport på MoDo Hockey efter matchen?

– Lämnar över den uppgiften till dem! ”Kjella” och ”Molla” brukar ha stenkoll på motståndet vi möter!

Vad har du för tankar överlag kring utlåningen och matchen?

– Man är tacksam över att få chansen! Det ska bli väldigt spännande och lärorikt, en rolig match att få vara med på!

 

Erik Forssell säger så här om utlåningen:

– Vi har ju två backar borta på JVM samt lite skadeproblem i truppen så vi tänkte att eftersom det finns ett allsvenskt lag på plats i Östersund där vi ska spela, hade det varit roligt att låna en spelare därifrån om det var möjligt. Jag ringde ”Kjella” och kollade läget och han och ÖIK var vänliga och ställde upp. Vi blev rekommenderade August, vilket jag har hört är en ung spännande back så det blev väldigt bra!

 

Om det inte fanns nog med anledningar för att ta er till Östersund Arena på onsdag så fick ni precis en till! 19:00 släpps pucken mellan två giganter inom svensk ishockey och en ÖIK-fostrad spelare finns dessutom med ute på isen! Ses i arenan!

KÖP BILJETTER HÄR

Skellefteå AIK – MoDo Hockey
Onsdag 17/8 kl 19.00 Östersund Arena