Nyförvärv J20 Regional

Vi har nöjet att välkomna två nya spelare in i vår juniorverksamhet till kommande säsong, då Noel Hedqvist och Oliver Sjöström kommer att ansluta till Östersunds IK och vårt J20-lag i augusti. Vi har samlat ihop lite kort fakta om dessa nya ansikten och ska också se vad J20:s huvudtränare Kjell-Ivar Lundholm säger om sina nya adepter.

Noel Hedqvist

Vi börjar i alfabetisk ordning med Noel Hedqvist. Född år 2003 i Örnsköldsvik där MoDo Hockey blev moderklubben för Noel, som sedan gick över till IF Björklöven och spelade sin U16-hockey där. Den snart 19-årige forwarden fortsatte sedan med Umeåklubben och har nu gått igenom deras hockeygymnasium. Inför sitt fjärde och sista år som junior går han alltså över till oss i ÖIK och lämnar Björklöven efter fem säsonger i föreningen.

Kommentar från Kjell-Ivar Lundholm: Noel kommer från en säsong i IF Björklöven där han fick vara med om spel i Play-Off mot J20 Nationell när Björklöven mötte BIK Karlskoga, vilket är en erfarenhet och rutin som kommer vara nyttig för vår grupp. Han besitter en fin arbetsmoral och kommer vara nyttig för laget med sitt hårda jobb över hela banan.

Oliver Sjöström

Näst på tur är Oliver Sjöström. Oliver föddes även han år 2003 och har sedan barnsben spelat i hemstaden Skellefteå och klubben Skellefteå AIK. Forwarden har alltså spenderat sin gymnasietid i SAIK och spelade därmed i den högsta J20-serien, J20 Nationell, den senaste säsongen. På meritlistan har han en bronsmedalj i J18-SM med sitt Skellefteå, samt en silvermedalj i TV-Pucken med Västerbotten. Nu lämnar han alltså sin moderklubb för första gången och ansluter till ÖIK.

Kommentar från Kjell-Ivar Lundholm: Oliver är en spelare som kommer från den serien vi i ÖIK vill sträva mot, J20 Nationell. Han kommer att bidra med sin fart, ett bra skott och övriga offensiva förmågor samtidigt som hans rutin av avgörande matcher blir väldigt nyttig för gruppen.