Uppdatering lagbygget 22/23

Sedan den senaste uppdateringen om lagbygget här på hemsidan har det hunnit hända ännu lite till med truppen och nu är det dags för en ny lägesrapport. Vi kommer även att lista den nuvarande truppen inför vår första säsong i HockeyAllsvenskan i sin helhet, komplett med tröjnummer på alla spelare.

 

Ytterligare spelare som stannar kvar i ÖIK:

 

Isak Mantler, målvakt

Carl Skärström, forward

Två spelare till från den gångna säsongens trupp har blivit klara för en fortsättning i ÖIK-tröjan sedan den senaste uppdateringen. Isak Mantler stannar och bildar därmed vår nya målvaktsduo tillsammans med nyförvärvet Samu Perhonen, samtidigt som förra säsongens interna assistkung Carl Skärström också har kritat på ett nytt avtal.

 

Nyförvärv:

Alexander Anderberg, back

Alexander Anderberg är klar för spel i ÖIK kommande säsong och förstärker backsidan. Högerskytten från Värmland ansluter från Södertälje SK och tar med sig fyra säsongers erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan. 25-åringen har över 200 matcher i Sveriges näst högsta serie och har även tidigare spelat i flera olika juniorlandslag för Sverige.

Alexander Anderberg klar för Östersunds IK - Hockeysverige – Mer av sporten du älskar

Foto: Bildbyrån

 

Karl Johansson, back

Jämtlänningen Karl Johansson med Brunflo IK som moderklubb vänder hem igen. Efter tre säsonger i ÖIK-tröjan från 2013-2016 har backen gjort säsonger i SHL, HockeyAllsvenskan och österrikiska högstaligan, ICEHL. Han kommer senast från spel med IF Björklöven i HockeyAllsvenskan och har nu samlat på sig över 250 matcher i serien. ”Kalle” spenderade sin gymnasietid med Brynäs IF men hann innan dess göra matcher med vårt A-lag redan som 14-åring. Han har även spelat i Sveriges juniorlandslag hela vägen upp till U20-landslaget. På meritlistan hittar vi två silvermedaljer i HockeyAllsvenskan med Björklöven, samt flertalet medaljer på både landslags- och klubbnivå under junioråren, där han bland annat gjorde det matchavgörande målet i finalen av J18-SM för sitt Brynäs år 2010.

Foto: Bildbyrån

 

Sebastian Fakt, forward

Sebastian Fakt är tillbaka i ÖIK-tröjan efter en tidigare sejour med oss på två säsonger mellan åren 2016-2018. Efter att ha lämnat Jämtland för spel med Hudiksvalls HC fick ”Sebbe” ta klivet upp till HockeyAllsvenskan med Almtuna IS. De senaste två säsongerna har spenderats i samma serie med BIK Karlskoga, vilket innebär att forwarden blir kvar i HockeyAllsvenskan för den fjärde säsongen i rad, då han nu ansluter till oss igen. Över 175 matcher och 60 poäng har han hunnit med i Sveriges näst högsta serie och han har fortfarande inte missat en enda match i grundserien under sina tre tidigare säsonger.

Foto: Johnny Andersson

 

Sam Miletic, forward

Michigan-födda Sam Miletic är det senaste tillskottet till truppen och kommer senast från spel med Chicago Wolves i AHL. Amerikanen har de senaste fem åren haft kontrakt med NHL-klubbarna Pittsburgh Penguins och nu senast med Carolina Hurricanes och har spenderat dessa säsonger med spel i NHL:s farmarliga, AHL. Forwarden har över 175 matcher och 85 poäng i ligan och vann den senaste säsongen AHL:s mästerskap, Calder Cup. Övergången till ÖIK blir den första utanför Nordamerika för Sam.

Sam Miletic förstärker allsvenska nykomlingen Östersund

Sam Miletic (t.v.)                                                                                            Foto: Paul Vernon / TT Nyhetsbyrån

 

Nuvarande trupp:

Målvakter

#30 Isak Mantler

#43 Samu Perhonen (ny från Odense Bulldogs)

 

Backar

#3 Albin Runesson

#4 David Westlund

#5 August Hansson

#12 Linus Rotbakken

#44 Oscar Eriksson (ny från Troja/Ljungby IF)

#51 Alexander Anderberg (ny från Södertälje SK)

#57 Karl Johansson (ny från IF Björklöven)

 

Forwards

#10 Johan Mörnsjö

#11 Oscar Pentler

#17 Emil Forslund (ny från Växjö Lakers)

#18 Fredrik Strömgren (ny från Nybro Vikings IF)

#20 Henrik Marklund

#22 Carl Skärström

#23 Erik Rainersson

#24 Casper Larsson

#28 Sebastian Fakt (ny från BIK Karlskoga)

#40 Guillaume Leclerc (ny från HK Olimpija Ljubljana)

#48 Sam Miletic (ny från Chicago Wolves)

#62 Kimi Koivisto (ny från KooKoo)

#88 Jesper Fastesson

#89 Jeremias Lindewall (ny från MoDo Hockey)

 

Det bästa och smidigaste sättet för att hålla sig uppdaterad kring truppbygget och all annan information kring föreningen är genom att följa oss på våra sociala medier! Våra användarnamn på alla plattformar hittar ni nedan!

Facebook: Östersunds Ishockeyklubb

Instagram: @OstersundsIK

TikTok: @OstersundIK

Twitter: @OstersundsIK