Inför Västerås-Borlänge

Ikväll är det äntligen dags för en ny Veckans Match med fokus på det forna Allsvenska laget VIK Västerås HK när de tar emot Borlänge HF i ABB Arena Nord.

Borlänge är ett förväntat topplag som under inledningen blandat och gett en del.
Två segrar (7-2 mot Forshaga, 7-1 mot Köping) och två förluster (2-5 mot Lindlöven och 2-5 mot Mariestad) finns på kontot inför kvällens drabbning.

VIK Västerås har på sina inledande fyra matcher vunnit samtliga, 4-3 mot Mariestad, 5-0 mot Surahammar, 5-2 mot Köping och 3-2 efter förlängning mot Enköping.

Borlänges tränare, Dennis Hall berättade under förmiddagen att laget har varit skickliga offensivt men lite för snälla framför den egna kassen. Det är något som han anser att hans lag behöver förbättra under säsongen om de ska lyckas med målsättnngen att ta sig till Allettan.

När det kommer till kvällens motståndare så anser Hall att han har ganska god koll på Västerås:
– Jag har sett dem både på band och på plats så jag känner mig ganska säker på deras spelsätt, samtidigt så är det viktiga ikväll att vi lägger fokus på vår egen insats.

Även Västerås tränare, Thomas Paananen har god koll på motståndet och förväntar sig en fartfylld match:
– De är ett bra lag och skickliga offensivt så det kommer bli en rolig match men vi fokuserar mer på vårt eget spel, hälsar Paananen.

Laget har tre stycken skador i form av Erik Pers som kommer missa hela säsongen med en knäskada, Marcus Andersson (som förra säsongen gjorde 51 poäng för Borlänge) som är på väg tillbaka efter en höftoperation i somras och Jacob Thor som åkte på en axelskada i lagets sista träningsmatch mot Väsby som har några veckor kvar till speldugligt skick.

Även om defensiven inte har varit den allra bästa i Borlänge känner sig ändå Dennis Hall trygg, tack vare två bra målvakter i form av Marcus Hellgren Smed (som för övrigt kommer vakta kassen ikväll) och Oliver Eriksson som är tillbaka i klubben efter en säsong i Halmstad.
–  Ska man gå långt krävs det att man har en målvakt som kan rädda puckarna som han kanske inte förväntas att rädda, enligt Dennis Hall.

– I början var det en stor omställning att spela i hockeyettan men nu har vi landat och det känns som att det blåser positiva vindar kring klubben igen.

Västerås kommer till matchen efter tre raka bortamatcher och enligt Thomas Paananen ser laget fram emot kvällens match:
– Det ska bli riktigt skönt att komma hem och spela på vår egen hemmaplan igen, även om vi har haft ett fantastiskt stöd på bortaplan så är det ändå skönt att få komma hem igen.

Skadesituationen i laget är positiv, till kvällens match saknas endast Petter Mattsson som ännu inte är helt återställd efter skada men ska enligt Paananen vara tillbaka i full träning igen från och med i morgon tisdag och kassen kommer att vaktas av Marcus Dahlbom.

Sändningen från matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/live/3606 och sändningen startar 18:30

//Kristoffer Bennemyr-Porath