Veckans lag i Norra #4

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Oskar Sehlstedt, SK Lejon

Om SK Lejon ska ha möjlighet att tampas med på pappret starkare lag om poäng måste erfarna hemvändaren Sehlstedt spela på topp. I söndagens match mot Boden höll Lejon jämna steg med topplaget och tog matchen till straffläggning där Boden tillslut drog det längsta strået. Sehlstedt räddade 35 skott och var den stora anledningen till att Lejon lyckades knipa en poäng i matchen.

 

Backar:

Jonathan Tordhall, Piteå (2)

När Piteå besegrade Asplöven i onsdags var Tordhall återigen inblandad i det mesta. Förutom att vara på isen vid tre av Piteås två mål bidrog han två assist och ett stabilt spel över hela banan. Tordhall, som inför säsongen hämtades tillbaka till Piteås organisation efter juniorspel i USA, har visat sig vara en riktig jackpot på sin backposition så här långt.

 

Eric Björlin, Sollefteå 

Sollefteå körde över Teg med 6-2 under söndagseftermiddagen och vindarna ser ut att ha vänt för Ångermanlänningarna. Björlin gör sin andra säsong i Sollefteå och har stått för ett stabilt försvarsspel under säsongsinledningen men ser ut att nu även fått igång poängproduktionen. Mot Teg gjorde Björlin säsongens första mål när han i powerplay satte matchavgörande 3-2, och bidrog ytterligare med en assist i vinsten.

 

Forwards:

Filip Puurunen, Sollefteå

Varken Filip eller tvillingbrodern Alexander lyckades få igång någon vidare poängproduktion i Vännäs för två säsonger sedan och flyttade efter ett mellanår av juniorspel i USA till Sollefteå. Bröderna fick anses som två frågetecken kring hur de egentligen står sig på Hockeyettannivå när de flyttade till Sollefteå under sommaren men har båda två haft starka inledningar på säsongen. I matchen mot Teg var det Filip som genom tre mål visade att han blir en viktig kugge i Sollefteå när han ledde laget till vinst.

 

Mikko Väänänen, Asplöven 

Asplövens meriterade finne har precis som hela laget stått för ojämna prestationer under början av säsongen. Väänänen har fått utstå en del kritik från tränare Urban Lahti men återfinns trots allt i toppen av seriens poängliga och stod för två nya assist när Asplöven tog en livsviktig seger med 4-2 mot Kiruna i lördags.

 

Magnus Isaksson, Piteå (2)

Isaksson stod för det matchavgörande målet när Piteå besegrade Asplöven förra veckan och fortsätter match efter match att vara en matchavgörande faktor för sitt lag. Han är den odiskutable ledaren i seriens för tillfället bästa lag och med ytterligare en assist i matchen är Isaksson poängbäst i Piteå och med i toppen av hela seriens poängliga.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

 

 

//Marcus Malmsten