Veckans Lag #9 – Östra

Målvakt

Alexander Jirhage, Wings (1)

Säsongens första hållna nolla för Jirhage och Wings, 29 räddningar, och seger i lokalderbyt över Väsby. Det ger en plats i Veckans Lag.

Backar

Erik Persson, Vallentuna (1)

Missade matchen i onsdags mot Nyköping Gripen borta, men högst bidragande till Vallentunas skräll över Hudiksvall på söndagen. 1+2 och inblandad i 3 av Vallentunas 4 mål framåt.

Felix Lundqvist, Hammarby (1)

Hammarby gick lite under radarn under veckan som varit, men faktum är att laget tog två segrar av två möjliga. En som bidrog stort till det var backen Felix Lundqvist, som med 1+1 i både matchen mot Tyresö/Hanviken och segern mot Nacka gjorde sitt för att Hammarby skulle ta sex poäng under veckan.

Forwards

Zane Jones, Sollentuna (1)

Hattrick på bortaplan, mot Visby/Roma och avgörande straffen som gav Sollentuna två poäng ger Jones en plats i Veckans Lag. Sen fick han tyvärr avstå helgens match efter att en avstängning kom mellan.

Mathias Franzén, Huddinge (1)

Det går nästan inte en vecka, utan att en Huddingespelare tar plats i Veckans Lag. Inget undantag den här veckan, som tillhört Mathias Franzén. 2+1 borta mot Valbo, där Franzén var den som reducerade till 3-2 och sen kvitterade till 3-3 innan han passade fram till lagets 4-3 mål också. I mötet med Tyresö/Hanviken följde han upp med att spela fram till 1-0 målet för Huddinge.

Carl Ericson, Visby/Roma (2)

Visby/Roma hade en tuff vecka med en seger efter förlängning och en förlust efter straffar. Strafförlusten var ytterst nära att sluta i förlust under ordinarie tid, men Carl Ericsons pass till Fredrik Sandberg gjorde att Visby/Roma grejade förlängning 4-4. 5 sekunder återstod då av ordinarie tid. Dessförinnan hade Ericson assisterat till både 2-4 och 3-4. I matchen mot Nyköping Gripen assisterade Ericson även till Emrik Larssons 2-0 mål, som till sist gav seger efter förlängning. Carl Ericson tar plats för andra gången i Veckans Lag.

Veckans Lag #8

Veckans Lag #7

Veckans Lag #6

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg