Veckans lag #9 Västra

En dag för sent är det nu dags att presentera denna veckans lag, från omgångarna 15 och 16 i den västra serien.
Två omgångar som bjöd på flera bra prestationer och det har därför inte varit någon lätt uppgift att plocka ut sex stycken spelare.
Men dessa sex har blivit uttagna:

Målvakt: 

Tobias Sandberg – Mariestad BoIS HC (2)

För andra gången denna höst tar Tobias Sandberg platsen mellan stolparna.
Mariestads målvakt har haft en ruskigt bra vecka och bara släppt två puckar förbi sig på 52 skott. Något som ger honom en räddningsprocent på fina 96% under veckan.
Att Sandberg dessutom varit en av Mariestads bästa spelare över hela grundserien gör det enkelt att plocka ut honom som denna veckans burväktare.
Han kommer vara en av Mariestads viktigaste spelare på måndag, när laget beger sig till länsrivalen Skövde för att spela veckans match.

Backar: 

Bland backarna är det alltid svårt att välja ut två stycken, men denna vecka baseras uttagningen mest på hur pass viktiga spelarna är för sina respektive klubbar. Därför är det dessa två som är utvalda:

David Berg – Lindlövens IF (2)

Lindlövens offensiva back har hållit en hög klass under hösten och det har gjort att klubbar på högre nivå fått upp ögonen för 24-åringen. Berg har hunnit med att spela 13 matcher för Lindlöven under hösten men har även spelat fem matcher för IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan och har nu blivit utlånad under två veckor till AIK i Hockeyallsvenskan.
Berg hann dock med att representera sitt Lindlöven under lagets båda matcher i veckan och stod för två assist.

Henrik Tång – Forshaga IF (1)

Forshagas resliga back har varit en viktig kugge för Värmlänningarna under hösten och har under veckan producerat ett mål och två assist när laget plockade fyra av sex möjliga poäng mot Arboga och Skövde.
Tång har med sin rutin hjälpt Forshaga att lyfta från bottenträsket och tagit sig upp på en nionde plats i tabellen.

Forwards: 

Det finns en mängd skickliga forwards att välja bland och med tanke på att det levererades 60 mål på 12 matcher har det knappast varit enkelt att välja ut tre stycken forwards, men dessa har blivit uttagna denna vecka:

Eddie Davidsson – Mariestad BoIS HC (2)

Den tilltänkta spjutspetsen har verkligen levererat under hösten och leder hela seriens poängliga på 22 poäng fördelat på 13 mål och 9 assist.
Under veckan stod Davidsson för tre mål och två assist. Men inte nog med att han producerar framåt, han tar ett stort jobb i det defensiva arbetet och är en av Mariestads klart bästa spelare i nuläget.

Marcus Bergman – VIK Västerås HK (1)

Marcus Bergman var en av segerorganisatörerna när Västerås besegrade Borlänge hemma med 4-1, då stod Bergman för två av målen och när laget åkte till Enköping kom det tredje målet från Bergman under veckan.
Den hårt jobbande forwarden har varit en av VIK:s bästa spelare under veckan och belönas därför med en plats i veckans lag.

Calle Kjällström – Forshaga IF (2) 

För andra gången denna höst tar sig Forshagas Calle Kjällström in i veckans lag och han gör det efter att ha levererat två mål och två assist under Forshagas vecka. Ett mål mot Arboga i onsdags och ett mål och två assist när laget fick med sig en poäng från hemmamatchen mot topplaget Skövde.
Kjällström har fått det att lossna rejält i Forshaga och det hade inte förvånat om klubbar högre upp i seriesystemet börjar få upp ögonen för 20-åringen.

//Kristoffer Bennemyr-Porath