Veckans Lag #10 – Östra

Det är dags för Veckans Lag för den Östra serien, den här veckan med spelare ur laget som hade målfyrverkeri, laget som vann en viktig sexpoängmatch och en straffspecialist bland annat.

OBS!! Redigerat. Efter att upptäckt ett misstag (undertecknads miss) att Sollentunas Felix Såsser inte alls är forward utan uppsatt som back, så kommer denna veckas lag att bestå av SEX utespelare, och vi hoppas att domarna hade ett kort överseende med att vi var en extra spelare på isen denna vecka. Därmed har forwardsidan utökats med en spelare, Martin Naenfeldt i Hudiksvall får också plats.

 

Målvakt

Sammy Gustavsson, Visby/Roma (2)

Nollan hölls mot Vallentuna av Sammy, och 26 räddningar gjorde målvakten. Det innebar Gustavssons första nolla för säsongen, och Sammy toppar även Östra seriens målvaktsliga med fina 93,33% räddningar

Backar

Adam Hansen, Huddinge (4)

Toppar man hela seriens poängliga så är det inget märkligt i att man tar plats ofta i Veckans Lag. För Adam Hansen är det fjärde tillfället för säsongen han premieras. 26 poäng totalt är imponerande siffror, även om han ingår i Huddinges fruktade offensiv. I matchen mot Nacka passade Adam på att vara inblandad i 5 mål, genom att spela 2+3 men framförallt var han inne på +7 mål i storsegern med 11-1.

Davi

d Westlund, Valbo (1)

Med sina två mål i matchen mot Nyköping Gripen, gav han Valbo chansen att vinna den viktiga matchen mot konkurrenten om Allettanplatsen. Båda målen var riktigt snygga, men insatsen vid Davids andra mål var något extra, och matchens delikatess. Westlund tar plats i Veckans Lag för första gången i år.

Felix Såsser, Sollentuna (1)

Såsser var straffkung i matchen mot Tyresö/Hanviken i onsdags. När matchen gick till straffläggning och 16 straffar slagits, klev Felix Såsser in i handlingen, 5 straffar behövde han lägga innan segrare kunde koras. Felix hängde dit fyra av dem mot Marcus Due-Boje, och det gav till slut Sollentuna extrapoängen i matchen. Väl värd en plats i Veckans Lag

Forwards

Joakim Hällerström, Huddinge (1)

Hällerström blev hattrickskytt i segern med 11-1 över Nacka, och hade en stor kväll. Två av målen kom i powerplay, och totalt har nu Joakim Hällerström producerat 9 mål i serien så långt, fler lär komma. Veckans Lag för första gången den här säsongen för Joakim.

Johan Sellerstrand, Väsby (1)

I den ytterst viktiga segermatchen för Väsby borta mot Hammarby, var matchen på väg mot förlängning när Sellerstrand ville annat. Efter ett fint förarbete av poängkungen Christian Holmblad, kunde Sellerstrand peta in segerpucken med endast 25! sekunder kvar av matchen, och tre mycket viktiga poäng till Väsby.

Martin Naenfeldt, Hudiksvall (1)

Hudiksvall har fortfarande bara förlorat en match under ordinarie matchtid, men det var nära mot Tyresö/Hanviken i veckan. 0-1 underläget vändes sent i 3e perioden. Naenfeldt avgjorde med 2-1 målet, och det var hans åttonde för säsongen, snyggt var det också, och en av planens bästa spelare ger honom en plats i Veckans Lag.

 

//Stefan Österberg

Veckans Lag #9

Veckans Lag #8

Veckans Lag #7

Veckans Lag #6

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1