Tennissiffror när Köping besegrade Lindlöven, så var onsdagen i västra serien

Samtliga lag må vara kvalificerade för Allettan Norra eller Fortsättningsserien, men under onsdagen gick grundserien vidare och i den västra serien spelades det fyra matcher under kvällen.

Kumla – Enköping 2-1

Båda lagen är klara för att spela fortsättningsserien efter jul och nyår men det var ändå viktiga poäng som stod på spel, i fortsättningsserierna startar, som ni vet, lagen med bonuspoäng beroende på var i tabellen de slutade i grundserien.
Men den första perioden bjöd inte på mycket chanser åt något håll och varken Simon S:t Cyr eller John Westermark behövde förta sig för att freda sina mål.
Kumla vann skotten med 11-8 under den första perioden men de flesta var utifrån och vållade som sagt inga större bekymmer.
Den andra perioden var inte mycket mer att hurra för ur publik synpunkt.
Kumla var spelförande men det var Enköping som gjorde periodens enda mål. Oscar Pentler skickade in 0-1 efter 14.46 och såg till att Enköping fick gå till pausvila i ledning och de dryga 100 åskådarna fick vänta på hemmalagets första mål i matchen.
I den tredje perioden kom Kumla ut och visade att de minsann inte tänkte vika ned sig. Laget kämpade vilt om puckarna och efter mycket slit lyckades Alexander Kovalonok överlista Simon S:t Cyr i gästernas mål.
Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid fick Kumla chansen att spela med en man mer efter att Emil Ripstrand visats ut för en fasthållning och med 19 sekunder kvar av utvisningen kom även ledningsmålet för Kumla. Victor Sandin skickade in säsongens första mål och såg till att amtliga tre poäng stannade i Kumla. Kumlas blott andra seger på hemmais denna säsongen.
För Enköpings del väntar Arboga på hemmais på söndag och för Kumla är det bortamatch mot Köping som gäller under söndagen.

Surahammar – Mariestad 1-6

Botten mot toppen i en relativt betydelselös match, Surahammar är så djupt förankrade i botten av tabellen att de inte har något mer än äran att spela för och Mariestad är kvalificerade för spel i den ädlare serien, oavsett om laget slutar på en första, eller en femteplats i grundserien.
Men Mariestad visade att de inte tänkte bjuda Surahammar på någonting och när gästerna fick chansen att spela powerplay för första gången i matchen så fixade Christian Hägg 0-1.
Samtidigt som målet föll drog Surahammar på sig ytterligare en utvisning och Mariestad fick således chansen att fortsätta spela powerplay och det gjorde de på allra bästa sätt.
Eddie Davidsson smällde in sitt femtonde mål för säsongen och då hade det bara spelats två minuter av matchen.
Christoffer Udd reducerade för hemmalaget efter 6.22 men det var Mariestad som var det klart bättre laget under matchens första period och Christian Hägg lyckades överlista Anders Olsson på nytt efter 17.57.
Även den andra perioden gick i Mariestads tecken, laget skapade mängder med lägen och kunde mycket väl gjort fler mål än de två de satte dit.
Oskar Norlöv skickade in 1-4 redan efter 1.36 och matchen var avgjord redan då.
Mariestad kunde även gå ifrån till 5-1 i slutskedet av perioden när Erik Olsson överlistade Anders Olsson i powerplay.
I den tredje perioden släppte Mariestad en aning på gasen men det var fortfarande gästerna som var det klart bättre laget och Surahammar hade egentligen aldrig någon chans mot ett starkt bortalag.
Oskar Norlöv fastställde slutresultatet till 1-6 när Jesper Voss satt utvisad för Surahammar och Norlöv stod för tre pong under kvällen och var en av Mariestads bästa spelare.
Mariestad fick under matchens sista kvart träna på sitt boxplay under tre raka utvisningar och skötte det med bravur.
Närmaast väntar Lindlöven på hemmais för Mariestads del på söndag och för Surahammar väntar ny hemmamatch när laget tar emot Forshaga på söndag.

Köping – Lindlöven 6-1

Köping som hade chansen att nå Allettan till för bara någon omgång sedan men blev bortspelade av Skövde och Borlänge tog emot ett redan Allettan-klart Lindlöven i en match som handlade mer om bonuspoäng för Köpings del än en serieseger för Lindlövens del, för det spelar som sagt ingen roll, oavsett om du vinner grundserien eller kommer femma i densamma sker lottning av spelschemat och där har din grundserieplacering ingen betydelse.
Om det var anledningen till varför Köping kändes betydligt hetare låter vi vara osagt men det var hemmalaget som var klart effektivast framför kassarna och redan efter knappa två minuter fixade Jonas Nyman ledningsmålet när han hittade ett hål hos Isak Mantler i gästernas kasse.
Markus Magnusson kvitterade visserligen bara 42 sekunder senare men det var också enda gången Lindlöven kom till någon riktig farlighet.
Köping avslutade perioden på allra bästa sätt när först Tobias Sjökvist fixade 2-1 efter 16.08 och direkt efter tekningen ökade Filip Myhrman på till 3-1 för Köping.
Den andra perioden fortsatte på samma sätt som den första avslutades, Lindlöven levererade skott på mål men Köping satte dit chanserna.
Anton Karlsson ökade på till 4-1 efter 6.14 och sex minuter senare ökade Jonas Nyman på till 5-1 för hemmalaget.
Köping visade på allvar att laget tänker behålla sjätteplatsen i tabellen och då starta fortsättningsserien som tabelletta.
I den tredje perioden var spelet mer avvaktande och kanske inte så konstigt då det var avgjort efter den andra akten. Men Köping bättrade på sin målskillnad ytterligare när Anton Svensson skickade in hemmalagets sjätte mål för kvällen strax efter att Lindlöven blivit fulltagligt och Lindlövens reservkeeper, Isak Mantler hade inte sin bästa kväll i karriären.
I nästa omgång beger sig Lindlöven till Mariestad på söndag och för Köpings del väntar hemmamatch mot Kumla under söndagen.

Arboga – Skövde 1-4

Skövde kom till Arboga och kunde för första gången spela utan någon press då laget redan är klart för den finare serien efter jul medan Arboga slåss om bonuspoäng till fortsättningsserien.
Men det var Arboga som började bäst och skapade klart mest, Arboga avlossade hela 18 skott mot Skövdes målvakt David Persson-Thorsell som fick jobba rejält under den inledande akten.
Men trots att det var Arboga som var det spelförande laget och skapade mest var det gästerna som stod för det första målet i matchen.
Albin Lindgren avlossade ett skott från sin backposition när Skövde spelade powerplay och pucken letade sig in bakom Daniel Eriksson.
Målet till trots så kändes Skövde väldigt bleka och skapade i stort sett ingenting, Skövde lyckades bara avfyra fyra skott på mål och Arboga kändes betydligt hetare.
När sedan Arboga fick chansen i fem mot tre tvingades Persson-Thorsell till slut kapitulera, Oskar Olsson var sist på pucken och blev serverad av Ponus Näsén och Oliver Nordmark.
I den andra perioden kom Skövde ut som ett nyt lag och började skapa en hel del chanser och när laget dessutom fick chansen att spela med en man mer var laget effektivt.
Åtta minuter in i perioden ordnade Alexander Henriksson ett nytt ledningsmål för Skövde och dryga fyra minuter senare kunde Carl-Johan Sjögren öka på till 3-1 när Skövde spelade powerplay och gästerna såg betydligt hungrigare ut under den andra perioden och gick rättvist till pausvila med en tvåmålsledning.
I den tredje perioden var det återigen hemmalaget som skapade flest chanser men Skövdes målvakt, David Persson-Thorsell stod för en helgjuten insats mellan stolparna och tog hand om samtliga 18 skott han fick emot sig under den tredje perioden och räddade totalt 46 av 47 puckar.
Med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid valde Arbogas tränare, Lenny Eriksson att plocka ut sin burväktare och satsa på en extra utespelare men som så ofta slutade det med ett mål i den tomma kassen.
Henrik Thegel skickade in pucken i den tomma kassen med 21 sekunder kvar att spela och gjorde därmed sitt sjätte mål för säsongen.
För Skövdes del väntar ytterligare en bortamatch i nästa omgång när laget åker till Borlänge på söndag och för Arbogas del väntar bortamatch mot Enköping under söndagen.