ons 13 dec Slut
Hockeylag HEL 0
Hockeylag KRIF 4
ons 13 dec Slut
Hockeylag NAC 4
Hockeylag VAL 5
ons 13 dec Slut
Hockeylag SKÖ 2
Hockeylag ENK 0
ons 13 dec Slut
Hockeylag KRI 5
Hockeylag TYR 4
ons 13 dec Slut
Hockeylag VÄS 7
Hockeylag VIS 2
ons 13 dec Slut
Hockeylag HA74 1
Hockeylag DAL 4
ons 13 dec Slut
Hockeylag KUM 3
Hockeylag BOR 7
ons 13 dec Slut
Hockeylag HUDI 4
Hockeylag GRI 0
ons 13 dec Slut
Hockeylag VIM 5
Hockeylag HAL 0
ons 13 dec Slut
Hockeylag GRU 1
Hockeylag KÖP 5
ons 13 dec Slut
Hockeylag WIN 3
Hockeylag SOLL 5
ons 13 dec Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag TRA 4
ons 13 dec Slut
Hockeylag HIF 2
Hockeylag HUDD 4
ons 13 dec Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag VIK 1
ons 13 dec Slut
Hockeylag HANH 2
Hockeylag GRÄ 1
ons 13 dec Slut
Hockeylag HANV 1
Hockeylag VAL 3
ons 13 dec Slut
Hockeylag FOR 1
Hockeylag MAR 0
ons 13 dec Slut
Hockeylag ARB 4
Hockeylag SUR 3
tor 14 dec Slut
Hockeylag ÖRN 4
Hockeylag VHC 0
tor 14 dec Slut
Hockeylag TEG 0
Hockeylag ÖST 7
tor 14 dec Slut
Hockeylag PIT 6
Hockeylag BOD 3
tor 14 dec Slut
Hockeylag ASP 6
Hockeylag SKL 2
tor 14 dec Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag KAL 2

Dalen behåller avståndet till Tranås – sammanfattning Hockeyettan södra

Det är upplagt för dramatik i södra Hockeyettan med två omgångar kvar.

Dalen – Vimmerby 5-1.

Minst sagt viktiga poäng stod på spel när Dalen tog emot Vimmerby. Båda lagen är inblandade i streckkampen. I mest behov av poäng var Dalen och det var också Dalen som tog ledningen med drygt tre minuter kvar av den första perioden. Kalle Hult gjorde 1-0 och det stod sig perioden ut. I den andra perioden kunde Dalen också utöka sin ledning ytterligare. Först satte Julius Selle Larsson 2-0 och sedan kunde Victor Romfors göra 3-0 med sitt tionde mål för säsongen.

3-0 efter två perioder och Vimmerby hade satt sig i en jobbig situation. Inte blev det bättre när Kalle Hult gjorde sitt andra mål för kvällen och mer eller mindre avgjorde matchen. Vimmerby reducerade med sex minuter kvar att spela genom Dennis Fröland och plockade sedan ut Johan Kallio med drygt tre minuter kvar av matchen. Det slutade dock med att Timmie Persson kunde spika slutresultatet till 5-1. Dalen tog därmed tre viktiga poäng och Vimmerby är nu rejält inblandade i streckstriden.

Grästorp – Tranås 2-5.

Tranås var piskade att vinna borta mot Grästorp och gjorde det också efter att ha avgjort matchen i den andra perioden. Efter en mållös första period kunde Tranås göra fyra mål framåt och samtidigt hålla tätt bakåt i den andra perioden. David Bremer öppnade matchens målskytte efter 1.05 och bara elva sekunder senare kunde Hampus Andrèn dubbla gästernas ledning.

5.55 in på perioden kunde Adam Johansson göra 0-3 och med fem minuter kvar på perioden satte Eric Gustafsson 0-4 med sitt åttonde mål för säsongen. Grästorp väckte dock liv i matchen i den tredje perioden. Michal Lukac reducerade tidigt i perioden och med knappt sju minuter kvar av matchen kunde Adam Willig göra 2-4 i power play. Närmre än så kom aldrig hemmalaget, utan Tranås kunde istället punktera matchen när Robin Johansson satte 2-5 i tom kasse.

Kristianstad – Kallinge/Ronneby 4-3.

Mötet mellan Kristianstad och serieledande Kallinge/Ronneby var mållös efter de första tjugo minuterna, men i den andra perioden dröjde det bara 19 sekunder innan det ringde. Mikael Johansson gav KIK ledningen med sitt tolfte mål för säsongen. På tal om målskyttar så var det KRIF:s bäste målskytt som stod för kvitteringen tre minuter senare. Alexander Lunsjö kunde spräcka Joel Gistedts nolla och kvittera till 1-1. KRIF tog också ledningen efter 33.51 genom Miika Häikkilä och det resultatet stod sig perioden ut.

I inledningen av den tredje perioden kvitterade Kristianstad genom Rasmus T Andersson, men med drygt sex minuter kvar att spela gjorde Mika Häikkilä sitt andra mål för kvällen och gav därmed gästerna ledningen på nytt. Ytterligare en kvittering skulle dock komma och den kom med mindre än fyra minuter kvar att spela. Simon Norberg skickade in 3-3 och tog matchen till förlängning.

Väl i förlängningen blev Mikael Johansson matchvinnare när han avgjorde med sitt andra mål i matchen. Två poäng till KIK och en poäng till KRIF således.

Tyringe – HA74 4-2.

Tyringe kunde gå till den första pausvilan med en 2-0-ledning i bagaget. Mål av Belmin Mesanovic och Filip Fällman gjorde att hemmalaget hade satt sig i en bra position efter den första perioden. I den andra kunde Ibrahim Khalid öka på till 3-0 innan Gustav Andersson reducerade för gästerna med knappt sex minuter kvar av den andra perioden.

I inledningen av den tredje kunde dock Tyringe avgöra matchen genom Måns Carlsson som skickade in 4-1. Med två minuter kvar att spela kunde Robin Carlsson reducera, men målet var mest av akademisk betydelse. Tyringe tog därmed tre poäng och klev förbi Grästorp i bottenskiktet av tabellen.

Hanhals – Helsingborg 4-2.

Hanhals tog tre poäng i mötet mot Helsingborg, men det var gästerna som öppnade bäst. 0-1 kom redan efter 1.36. Rasmus Rosenqvist var det som nätade och han följde upp det med ytterligare ett mål efter 7.06. Hanhals fick dock in en viktig reducering innan den första perioden var över genom Pontus Andreasson.

I den andra perioden kom också kvitteringen för hemmalaget. Gustav Jonsson gjorde 2-2 och det var ett resultat som stod sig till den tredje perioden. Där kunde Hanhals göra ytterligare två mål. Först gav Lukas Hansson sitt lag ledningen och efter 57.27 kunde David Stenbacka fastställa slutresultatet till 4-2.

 

/ Anton Gustavsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *