Helgens matcher i Hockeyettan Norra

Hockeyettan Norra är sedan förra helgen avgjord och Piteå, Kalix, Örnsköldsvik, Östersund och Boden har redan nu kunnat börja förbereda sig inför Allettanstarten den 27:e december. Piteå är klara seriesegrare och för lagen under strecket återstår viktiga poäng att spela om då lagen tar med sig poäng in i fortsättningsserien baserat på tabellplacering i grundserien. Det står även en hel del prestige på spel när det vankas diverse derbymatcher.

Under lördagen reser Sollefteå till Jämtland för match mot Östersund. Östersunds tränare Patrik Andersson säger till klubbens Facebooksida att man är nöjda med hur laget presterade under förra helgen när man säkrade Allettanplatsen.

– Förra helgen hade vi som målsättning att bli klara för Allettan, och det blev vi. Det var en kanonbra roadtrip med fem av sex poäng. Vi åkte upp med ett ungt lag och gjorde det jättebra.

Andersson misstänker att laget är spelsuget inför matchen mot Sollefteå.

– Vi har kört hårt den här veckan och kommer börja dra ner på hårdheten på passen för att få mer fart och snabba fötter inför den 27:e. Jag tror att laget är spelsuget och det kommer nog gå fort idag.

Skadeläget börjar ljusna i Östersund och man får till dagens match tillbaka Daniel Magnusson från skada.

Under söndagen tar SK Lejon emot klara serievinnarna Piteå i Skellefteå Kraft Arena.

– Det är alltid en utmaning att spela på bortaplan och Lejon är ett svårslaget lag. Poängen har inte så stor betydelse för oss utan vi siktar på att göra en bra match och att göra rätt saker där ute. Vi vill visa rätt attityd och ge hundra procent som vi gjort under hela säsongen, säger Piteås tränare Mats Lavander till klubbens Facebooksida.

Piteå är sedan länge klara för spel i Allettan och har enligt Lavander lagt om träningen för att komma så väl förberedda som möjligt när serien drar igång efter jul.

– Vi har kört lite hårdare träning och tyngre fys än vi hade gjort om vi var tvungna att kriga om en Allettanplats in i det sista. Den fysiska statusen på laget är god, gubbarna är i bra form.

Det bjuds även på dubbla Norrbottenderbyn på söndagen när Boden tar emot Kiruna och Asplöven tar bussen till Kalix. I Asplöven har skickliga duon Oskar Matushkin och Samuli Kivimäki lämnat för Hockeyettankonkurrenter och i Boden har storstjärnan Viktor Lindgren brutit sitt kontrakt på grund av skada.

 

Helgens matcher i Hockeyettan Norra:

Lördag 16.00 Östersund-Sollefteå (se matchen via Hockeyettan TV här)

Söndag 16.00 Boden-Kiruna (se matchen via Hockeyettan TV här)

Söndag 16.00 Kalix-Asplöven (se matchen via Hockeyettan TV här)

Söndag 16.00 SK Lejon-Piteå (se matchen via Hockeyettan TV här)

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Jens Burström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *