KRIF seriesegrare i Hockeyettan södra 2017 – fortsatt spänning kring strecket

En spännande och viktig omgång avgjordes i helgen och nu återstår bara en omgång av Hockeyettan södra. Det är fortsatt spänning runt strecket och det hela avgörs på onsdag.

Tyringe – Helsingborg 4-7.

Tyringe och Helsingborg var först ut i omgång 21 och drog igång helgen med ett riktigt målkalas. Det dröjde bara 3.49 innan Julius Bergkvist Falkenbäck öppnade målskyttet och efter 5.03 ökade Martin Carlberg på till 0-2. Två minuter senare kunde Oliver Henriksson reducera med sitt elfte mål för säsongen, men efter 9.30 ökade Daniel Åhsberg på till 1-3. Därefter skulle det dröja hela tio minuter innan nästa mål kom. Thage Pettersson reducerade till 2-3 med 50 sekunder kvar av den första perioden.

I den andra perioden gjordes bara ett mål och det var Helsingborg som gjorde det. I den tredje perioden var det dock lika tätt mellan målen som i den första perioden. Helsingborg gick från 2-4 till 2-7 på knappt tre minuter efter att Ludvig Jansson, Dennis Pegenius och Maximilian Nynder hittat rätt. Tyringe reducerade visserligen två gånger och putsade siffrorna något, men Helsingborg vann och tog tre poäng.

Dalen – Kristianstad 2-4.

Kristianstad besegrade Dalen på bortais och säkrade därmed spel i Allettan efter jul. Inte helt oväntat var det Johan Skinnars och Fredrik Hansson som klev fram och avgjorde för gästerna. Det dröjde till slutet av den första perioden innan matchens första mål gjordes och det var KIK som gjorde det. Daniel Andersson blev den första periodens enda målskytt.

I den andra perioden var det dags för nämnde Hansson att kliva in i handlingarna och sätta 0-2. I slutet av perioden fick Dalen in en viktig reducering genom Timmie Persson. 1-2 efter två perioder och det var upplagt för dramatik i Norrahammar.

I den tredje perioden avgjorde dock Johan Skinnars med två raka mål. Först satte han 1-3 efter 55.46 och sedan avgjorde han matchen med sitt 1-4-mål i tom kasse med två minuter kvar att spela. Anton Johansson-Martis satte ett tröstmål för Dalen, men de tre poängen lade Kristianstad beslag på.

Tranås – Vimmerby 3-2.

Det var hett och intensivt när Tranås tog emot Vimmerby hemma i Stiga Arena. Tranås hade chansen att ta sig förbi Vimmerby i tabellen samtidigt som Vimmerby hade chansen att säkra Allettanplatsen. Inget av lagen lyckades med det, men bjöd på en underhållande match.

Fredrik Asplund satte ledningsmålet för Vimmerby när han krutade in 0-1 för Vimmerby med ett direktskott i power play efter 16.52 av den första perioden. Tranås reducerade dock i inledningen av den andra perioden genom Ivar Andersson, men Vimmerby tog ledningen på nytt efter 8.22 av den andra perioden. Hampus Harlestam satte sitt elfte mål för säsongen och satte åter gästerna i förarsätet. Mindre än fyra minuter senare var det dock kvitterat på nytt. Kristoffer Backman var pigg matchen igenom och satte också 2-2.

Några fler mål blev det inte i matchen även om det inte saknades chanser. Båda lagen hade sina möjligheter att avgöra, men lyckades inte och matchen gick till straffar. Där avgjorde junioren Lukas Isaksson i den fjärde straffrundan.

I och med resultatet har Tranås fortfarande chansen på Allettan, men då krävs hjälp av Halmstad eller HA74 som möter Vimmerby respektive Dalen i den sista omgången.

Kallinge/Ronneby – Hanhals 3-1.

Kallinge/Ronneby säkrade seriesegern i Hockeyettan södra 2017 efter 3-1 hemma mot Hanhals, men det var gästerna öppnade matchen bäst. 0-1 kom efter 2.49 genom Lukas Hansson och var också den första periodens enda mål.

I den andra perioden kunde dock KRIF vända på steken via tre raka mål. 1-1 satte Martin Ekström efter 31.41 och efter med tre minuter kvar av perioden satte Hampus Olsson 2-1. 19 sekunder innan den andra pausvilan gjorde Simon Hansson 3-1.

Några fler mål blev det inte i matchen utan KRIF kunde vinna och är nu alltså klar seriesegrare. För Hanhals del kan man i sista omgången kliva förbi Halmstad i tabellen, men då krävs seger mot Grästorp samtidigt som Halmstad inte tar poäng mot Vimmerby. Hanhals slutar som sämst på den åttondeplats man i dagsläget befogar över.

Grästorp – Nybro 2-4.

Mötet mellan Grästorp och Nybro var mållöst efter första perioden, men i den andra öppnade matchen upp sig. Kim Runemark gav sitt Nybro ledningen efter knappt tre minuter. Med fem minuter kvar av perioden kunde Erik Lindström dubbla den ledningen, men Grästorp reducerade bara 25 sekunder efter Lindströms 0-2-mål.

I den tredje perioden kunde GIK också kvittera. Viktor Johansson gjorde sitt första mål för säsongen när han gjorde 2-2 efter 5.11 av den tredje perioden. Nybro skulle dock trots tappad tvåmålsledning vinna och man gjorde det tack var mål av Samuli Kivimäki och Johan Järlefelt.

I och med förlusten är Grästorp ny jumbo i tabellen medan Nybro behåller greppet om andraplatsen i serien.

Halmstad – HA74 2-4.

Det var gästarnas målkung, Mikael Roslund, som öppnade målskyttet. Roslund fick chansen när HA74 fick straff och han gjorde inget misstag, utan satte 0-1. På tal om målskyttar. Martin Pärna stod för Halmstads kvittering i slutet av den första perioden. Roslund har gjort 13 kassar i år, medan Pärna har gjort 16. HA74 skulle dock ta ledningen innan den första perioden var över och man gjorde det genom Gustav Andersson.

Sex minuter in på den adra perioden utökade Oliver Hofbauer gästernas ledning, men Jesper Johansson reducerade för Halmstad fem minuter senare. Marcus Von Der Geests 2-4-mål med tre minuter kvar av den andra perioden skulle visa sig bli matchens sista i och med att den tredje perioden blev mållös.

HA74 lämnade därmed över jumboplatsen i tabellen till Grästorp och kan vid seger i den avslutande omgången ta sig upp på tionde plats, men då krävs att man tar en poäng mer än vad Tyringe gör. För HA74 väntar Dalen hemma, medan Tyringe tar sig an Kristianstad på bortais.