Uppdatering från den norra vårserien

Turerna har varit många kring Asplöven den senaste tiden och när laget i helgen reste till Skellefteå för att inleda den norra vårserien mot SK Lejon hade halva truppen från grundserien bytts ut mot inlånade Kalixspelare. Trots de många frågetecknen stod Haparandalaget för en imponerande insats och vann tillslut matchen med förkrossande 0-7.

–  Hela laget levererade. En laginsats och vi hade en stark defensiv. Sen gör vi många fina mål, summerade nya Asplöventränaren Antti Ylönen på klubbens hemsida efter matchen.

I SK Lejon var tränaren Jens Brändström missnöjd med lagets insats och ser fram emot att ta revansch när man reser till Umeå för match mot Teg under onsdagskvällen.

– Det känns väldigt skönt att få en ny utmaning direkt efter vår svaga match mot Asplöven, säger Brändström till klubbens hemsida och tror på en tuff match mot Teg.

– Teg har vi mött fyra gånger under säsongen och har vunnit alla fyra matcherna. Det blir ofta jämna matcher där vi har lyckats vara det starkaste laget i slutändan. Vi har haft en lite tuffare period resultatmässigt och måste helt enkelt kavla upp ärmarna och jobba ännu hårdare än vad vi har gjort.

I kvällens andra match hoppar Vännäs på bussen mot Ångermanland för möte med Sollefteå. Hemmalaget förlorade nystarten av vårserien med 4-0 borta mot Kiruna samtidigt som Vännäs kommer från en stark derbyseger mot Teg. Trots betydligt färre inspelade poäng under grundserien vann Sollefteå båda mötena mellan lagen i i höstas men Vännäs tränare Anders Näverlind vet vad som krävs för att vända trenden ikväll.

– Vi har förlorat två matcher mot Sollefteå och vi kommer behöva spela tajt och göra det enkelt för oss. Vi har jobbat på att hitta raka enkla vägar mot mål och det gäller att vara noga i grundspelet. Vi måste göra 60 bra minuter mot Sollefteå, säger Näverlind till Vännäs hemsida.

 

Resultat från omgång 1 av den norra vårserien:

Vännäs-Teg 3-1

Kiruna-Sollefteå 4-0

SK Lejon-Asplöven 0-7

 

Omgång 2:

Onsdag 19.00 Sollefteå-Vännäs

Onsdag 19.00 Teg-SK Lejon

Fredag 19.00 Asplöven-Kiruna

 

 

//Marcus Malmsten