Väst möter norr i AllEttan Norra i helgen

Helgens matcher i AllEttan Norra bjuder på många nya och intressanta möten när lagen från den västra grundserien reser norrut. Obesegrade Västerås ska ta sig an Örnsköldsvik och Piteå i helgen och tränaren Thomas Paananen ser fram emot att möta nya motstånd och mäta sina krafter mot lag från den norra serien.

– Det ska bli roligt att spela match och killarna tycker det är positivt att få känna på nya motstånd, säger Paanenen till klubbens hemsida inför helgen.

Paananen tycker att man har relativt bra koll på lördagens motståndare Örnsköldsvik.

– Vi har kollat lite på Örnsköldsvik nu och dom har bra fart på skridskorna och spelar mycket presspel som gör att spelet går mycket fram och tillbaka.

På söndagen väntar sedan ett toppmöte när Västerås reser vidare norrut till serieledande Piteå.

– Piteå är ju rankade högt överallt och det kommer bli en riktig värdemätare. Vi ska först fokusera på Örnsköldsviksmatchen, att göra en bra prestation och ta tre poäng där, avslutar Paananen.

Även i Örnsköldsvik tycker man det ska bli inspirerande att möta nytt motstånd och tränaren Henrik Gradin ser fram emot mötet med Västerås.

– Det ska bli en intressant match idag mot ett topptippat lag som också startat starkt. Att få mäta oss med dem är inspirerande, säger Gradin till klubbens hemsida.

Örnsköldsvik kommer närmast från en tung förlust mot Borlänge i en match där Gradin var allt annat än nöjd med prestationen.

– I de fyra inledande matcherna har vi presterat bra, men i onsdags var det riktigt dåligt. Jag skulle vilja säga att vi kom upp i 60-70 procent av det vi visat tidigare och då har man inte en chans i den här serien. Vi måste tillbaka till ett tight försvarsspel och jag vill se att alla tar ansvar i 60 minuter.

Även Lindlöven möter Örnsköldsvik och Piteå i helgen och har fått Hockeyallsvensk förstärkning i truppen av Henrik Marklund, som ansluter till klubben på lån.

Skaraborgslagen Skövde och Mariestad får även dom andas norrländsk luft när man ska ta sig an Boden och Kalix. Mariestadtränaren Karl Helmersson tror på en tuff match mot Kalix under lördagseftermiddagen.

– Kalix är ett jämnt lag som har väldigt snabba spelvändningar. Johan Pettersson är skicklig i powerplay så det är några smågrejor att tänka på, säger Helmersson till klubbens hemsida.

Även Bodens tränare Robert Nordberg tror på två bra matcher mot nya motståndare.

– Vi har bra och positiv känsla där vi ställs inför två spännande motståndare. Vi måste vara mycket noga i alla detaljer under tre perioder för att komma upp i vår prestation, säger Nordberg inför helgen till Bodens hemsida.

 

Helgens matcher i AllEttan Norra:

Lördag 15.00 Örnsköldsvik-Västerås

Lördag 16.00 Boden-Skövde

Lördag 16.00 Kalix-Mariestad

Lördag 16.00 Piteå-Lindlöven

Söndag 15.00 Boden-Mariestad

Söndag 15.00 Kalix-Skövde

Söndag 16.00 Örnsköldsvik-Lindlöven

Söndag 16.00 Piteå-Västerås

 

 

//Marcus Malmsten

Foto: Ulf Nygren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *