Inför helgen i AllEttan Norra

Piteå har varit den senaste tidens bästa lag i AllEttan Norra och man toppar också tabellen i överlägsen stil på 21 inspelade poäng. Bakom Piteå jagar främst Västerås, Mariestad och Borlänge i en haltande tabell och när Piteå är spellediga i helgen är det upp till bevis för lagen underifrån att vinna mark i tabelltoppen.

Mariestad ligger på tredje plats med lika många poäng som tvåan Västerås inför helgens matcher. Skaraborgarna har tuffa utmaningar framför sig när Östersund och Borlänge besöker Katrinhallen för matcher i helgen. Mariestads Karl Helmersson menar att laget skakat av sig förra helgens Norrlandsresa och ser först och främst fram emot lördagens match mot Östersund.

– Det är ett skridskoskickligt lag så det kommer att gå undan, det är vi vana vid nu i AllEttan. Det är ett spelskickligt lag som fyller på med spelare, så det gäller att se upp med att vara noggranna med puck. Dom har också några spelare som varit med ett tag som man måste se upp med, jag tror det kommer bli en intressant match, säger Helmersson till Mariestads hemsida.

Ett annat lag med häng på toppen är Borlänge, som närmast kommer från en fin bortaseger mot Örnsköldsvik. Nu väntar en tuff helg när laget reser till Västergötland för matcher mot Skövde och Mariestad. Borlängetränaren Dennis Hall tror att hans mannar har fina möjligheter att få med sig poäng hem.

– Spännande bortaturné där vi inleder i Skövde. Jag vill att vi fortsätter behålla den höga farten och arbetskapacitet som vi haft på sistone. Gör vi det har vi bra möjligheter att få med oss poäng, säger Hall till klubbens hemsida.

I övriga matcher blir det intressant att se om Lindlövens senaste seger mot Örnsköldsvik innebar vind i seglen för Lindesbergslaget, som är i stort poängbehov i botten av tabellen. Man tar i helgen emot Boden och Kalix i vad som blir viktiga streckmatcher för samtliga inblandade. Kalix vill gärna följa upp förra helgens succé när man vann mot både Mariestad och Skövde hemma i Norrbotten, men nu väntar helt andra utmaningar när man efter lördagsmatchen mot Lindlöven gästar Västerås.

 

Helgens matcher i AllEttan Norra:

Lördag 16.00 Västerås-Boden

Lördag 16.00 Lindlöven-Kalix

Lördag 16.00 Skövde-Borlänge

Lördag 16.00 Mariestad-Östersund

Söndag 15.00 Lindlöven-Boden

Söndag 16.00 Västerås-Kalix

Söndag 16.00 Skövde-Östersund

Söndag 16.00 Mariestad-Borlänge

 

 

//Marcus Malmsten

Foto: Fredrik Stenfelt