Veckans lag i AllEttan Norra #4

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Marcus Hellgren, Borlänge (1)

Vilken succévecka för Hellgren och hela Borlänge som tagit tre av tre vinster och kammat hem full pott! Hellgren vaktade buren i samtliga matcher och räddade 37 skott mot Örnsköldsvik, 24 mot Skövde och 43 mot Mariestad. Han är nu den målvakt i serien som räddat flest skott och har en imponerande räddningsprocent på 94,14 procent.

 

Backar:

Isak Pantzare, Borlänge (1)

Straffmål mot Örnsköldsvik och ett mål och två assist i den tajta bortamatchen mot Mariestad visar att Pantzare har många strängar på sin lyra. Han är inte inne på speciellt många baklänges mål och bidrar stort i offensiven med såväl kreativt skönspel som poängproduktion. Om det var någon som tvivlade på att Pantzare kunde leverera även i stenhårda AllEttanmatcher så bör tvivlarna ha tystnat efter veckans uppvisning.

 

Albin Lindgren, Skövde (2)

Vilket självförtroende han visar upp, Skövdes storskytt. Efter två nya mål mot Östersund har Lindgren nu gjort sju mål och 13 poäng i AllEttan och absolut ingenting tyder på att han kommer sluta skjuta på precis allt som rör sig.

 

Forwards:

Johan Skiöld, Västerås (1)

Vatten är blött, jorden är rund och Johan Skiöld levererar viktiga mål i HockeyEttan. I Västerås lördagsmatch mot Boden var ställningen 2-2 en bit in i tredje perioden innan Skiöld helt på egen hand avgjorde tillställningen med två snabba mål. Dagen efter var det dags igen när han med 15 sekunder kvar av matchen mot Kalix sköt segern till Västerås. Skiöld har växlat upp och visar klass rakt igenom.

 

Sebastian Bengtsson, Borlänge (1)

Bengtsson har i och med veckans prestationer klivit upp i ensam topp av poängligan på imponerande 15 poäng. Drygt hälften av alla hans poäng har kommit under veckan som gått med höjdpunkten i matchen mot Skövde i lördags där Bengtsson gjorde hela fyra mål och ytterligare en assist.

 

Felix Olsson, Kalix (1)

Det är svårt att hitta någon som sticker ut i Kalix som förutom storstjärnorna Christoffer Rifalk och Johan Pettersson är ett relativt jämbördig kollektiv. När man dock i lördags tog en fin skalp på bortais mot Lindlöven stod Olsson för en insats utöver det vanliga när han gjorde hela fyra mål i 3-6-segern. Utöver sina mål bidrog Olsson i vanlig ordning med ett smart tvåvägsspel och hårt arbete i sann Kalixanda!

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från AllEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i AllEttan Norra #1

Veckans lag i AllEttan Norra #2

Veckans lag i AllEttan Norra #3

 

 

//Marcus Malmsten