Östersund och Borlänge fortsätter vinna

Borlänge fortsätter att visa fin form när man följde upp den förkrossade segern mot Piteå i förra omgången med att tämligen bekvämt besegra Lindlöven med 2-6 på bortais. Redan i den första perioden lades grunden till Borlänges tredje raka seger när man gjorde två snabba mål i slutet av perioden och sedan aldrig  släppte taget om matchen. Zebastian Bodini stod för ett hattrick och i mål räddade Marcus Hellgren 28 skott och var i vanlig ordning stabil. Borlängetränaren Dennis Hall var nöjd med den helhetsinsats som laget presterade.

– En kontrollerad insats från vår sida. Jag är nöjd med vårt försvarsspel där vi håller Lindlöven på utsidan och är starka och boxar ut dem när det är läge för det samtidigt som markeringsspelet sitter. Även boxplay är riktigt bra idag där vi stressar hårt och inte ger dem någon tid att sätta upp ett spel. Vad gäller det offensiva så får vi fortsatt bra utdelning där alla är med och bidrar, säger Hall till klubbens hemsida.

Ett annat lag i storform är Östersund, som under eftermiddagen tog sin fjärde raka seger när man besegrade Västerås för andra gången på en vecka. Efter två jämna perioder var ställningen 1-1 inför den tredje akten och väl där kunde Oskar Brändström skjuta 1-2 till Östersund drygt halvvägs in i perioden. En stark Västeråsforcering i slutminuterna resulterade inte i någon kvittering utan istället kunde Per Tagesson sätta spiken i kistan med sitt 1-3-mål i tom bur och segern var ett faktum. Västeråstränaren Thomas Paananen var besviken efter förlusten.

– Vi inleder matchen bra men tappar momentumet genom ett boxplay. I tredje hoppades vi kunna komma ut och göra en bra period men har ingen energi alls och släpper in två mål och förlorar matchen, summerar Paanenen på Västerås hemsida efter matchen.

 

Lördagens resultat från AllEttan Norra:

Lindlöven-Borlänge 2-6

Västerås-Östersund 1-3

 

//Marcus Malmsten

Foto: Fredrik Stenfelt