Kallinge-Ronneby fortsätter spöka för Vimmerby

Vimmerby hade chans till revansch ikväll mot Kallinge-Ronneby, samt att återta serieledningen i Allettan Södra. Laget hade tre förluster på tre tidigare möten under säsongen med kvällens motståndare, så visst borde Vimmerby scoutat KRIFs styrkor och svagheter.

Men det var bortalaget som började starkast, och Miika Häikkilä kunde skjuta in 0-1 efter drygt nio minuters spel, framspelad av försvararna Josef Ingman och Oskar Lindgren. Efter ca 15 minuter fick hemmalaget ett powerplayläge som Markus Modigs endast behövde nio sekunder för att dundra in kvitteringen till 1-1.

När halva matchen var spelad kom ett litet ryck för Kallinge-Ronneby, där först Andreas Nordfeldt styrde in 1-2 i powerplay, åter framspelad av backen Josef Ingman och Alexander Lunsjö. Sju minuter senare när tiden stod på 17:15 kom 1-3, Oliver Olsson smet sig fri och kunde tråckla in pucken mellan Jonathan Stålbergs benskydd. En och en halv minut senare sjabblade Vimmerby på egen blå linje, och Juuso Rajala kom fri med Stålberg, och var utan pardon när han sköt 1-4. Lång och tung uppförsbacke för Vimmerby inför den tredje perioden.

Den perioden kändes mest som KRIF spelade av matchen och försökte ha kontroll på läget. Jesper Kokkonen fick ett bra läge som han utnyttjade efter 6.50, framspelad av sina kedjekamrater Markus Modigs och Jakob Karlsson, reducerat till 2-4. Närmare kom inte hemmalaget som därmed åkte på seriens första hemmaförlust, och ännu en förlust mot Kallinge-Ronneby under säsongen. Härnäst väntar ett pånyttfött Visby/Roma borta på fredag för Vimmerby, medan Kallinge-Ronneby hemma tar emot HC Dalen på söndag.

I Norrahammar ville hemmalaget HC Dalen göra ett ryck från det streck som innebär att säsongen är över efter 18 omgångar. Därför var det extra viktigt möte med Väsby, då Stockholmsgänget låg sex poäng efter Dalen innan kvällens match. Väsby, som är ett skickligt lag i numerärt överläge, tog också ledningen med 0-1 genom Rasmus Sörgardt i powerplay. Repliken dröjde till den andra perioden då Markus Näslund stötte fram sin klubba på ett fint inspel av Johan Larsson och 1-1. Nästan exakt en minut senare snappade Kalle Hult upp en indianare och fri med Måns Johansson gjorde han inget misstag, 2-1 för Dalen. Där noterades att bara 10-15 sekunder innan målet, hade Väsby ett stolpskott.

Vid nästa powerplay för hemmalaget så ringde det igen bakom Johansson i Väsbymålet, och åter var det Markus Näslund som var sist på pucken med ett kliniskt avslut i bortre hörnet, framspelad av Kalle Hult och Daniel Håkansson. Efter 17:34 var det dags igen, Daniel Håkansson spelade snyggt fram Kalle Hult som sköt in 4-1, och hans andra mål för kvällen.

I tredje perioden reducerade Linus Pellfolk till 4-2 framspelad av Christian Holmblad, och ett litet hopp för bortalaget, som försökte för fullt att ta sig närmare resultatmässigt. Det slutade dock inte bättre än att Dalen skickade in 5-2 i öppet mål på slutsignalen genom Viktor Näslund, och nu skiljer det nio poäng mellan lagen. Dalen har bortamatch mot Kallinge-Ronneby på söndag men först tar man emot Hudiksvall hemma på fredag kväll. Väsby möter Nybro Vikings hemma på söndag, en viktig match för Väsby att plocka in poäng på lagen ovanför strecket.