Inför Allettan Södra helgen v.6

Här är helgens matcher i Allettan Södra och det spelas matcher under fredagen, lördagen och söndagen.

HC Dalen  –  Hudiksvalls HC
Visby/Roma HK  –  Vimmerby HC
Kristianstads IK  –  Huddinge IK
Visby/Roma HK  –  Hudiksvalls HC
Väsby IK HK  –  Nybro Vikings IF
Kallinge-Ronneby IF  –  HC Dalen
 

Två matcher inleder helgens späckade program och det är tabellsexan Dalen med 18 poäng som tar emot tabellfyran Hudiksvall med 21 poäng. Bortalaget har haft en liten formsvacka och därmed också tappat lite mot topplagen, nu gäller det att komma tillbaka snabbt eftersom det ändå bara skiljer 6 poäng upp till tredje platsen. Senaste mötet i Hudiksvall mellan de här lagen slutade 5-1 till hemmalaget. Nu får Hudiksvall ta sig an en stekhet Kalle Hult, 2 mål senast, och Daniel Håkansson 4 assist senast.

Odds från Svenska Spel
2,87-4,25-1,95

I den andra fredagsmatchen är det Visby/Roma som möter Vimmerby. Visby har för närvarande 13 poäng och innehar den sista Play Off platsen, men kommer från två raka segrar. Där man senast krossade Kristianstad hemma med hela 6-1, så Vimmerby är förvarnade. Smålänningarna förlorade senast hemma mot KRIF, vilket var deras första hemmaförlust i Allettan, men innan dess hade man kört över Väsby borta med hela 7-0, och även hållit nollan mot Hudiksvall. Laget parkerar på andra plats med 28 poäng, en poäng bakom ledande Huddinge. Senaste mötet mellan lagen slutade 6-1 till Vimmerby, så Visby har revansch att utkräva.

Odds från Svenska Spel
2,77-4,45-1,95

På lördag är det förhandsfavoriterna i den Södra Allettan Kristianstad på en tredje plats, två poäng bakom Huddinge som möts. Huddinge vann senast med 4-2 på hemmaplan, men Kristianstad kommer med 15 poäng inspelade av 18 på de 6 senaste omgångarna. Huddinge vann till skillnad från Kristianstad i sin senast match, men här är det två lag som är väldigt jämna och som också har som målsättning att spela i Kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Odds från Svenska Spel
2,00-4,40-2,70

På söndag möts även Väsby och Nybro Vikings i en 6-poängsmatch, där Väsby kommer med tre raka förluster, och Nybro är lite på gång via två raka segrar. Nybro vann senaste mötet med 3-2 efter förlängning, och man har 5 poäng tillgodo ner på Väsby inför den här matchen. Då förstår vi att detta kan avgöra ganska mycket i tabellen, beroende på resultatet här. Väsby som nyligen blivit av med Robin Karlsson till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan ska hitta ny energi för att vända sin trend, och fortsätta ta chansen för Play Off-spel.

Odds från Svenska Spel
2,10-4,40-2,55

Övriga matcher under söndagen är Visby/Roma-Hudiksvall och Kallinge/Ronneby-Dalen.

Matcherna följer ni här på Hockeyettan.tv om ni inte har möjlighet att se matcherna Live

 

//Stefan Österberg