Två matcher spelades i den södra Allettan under fredagen, en match i Norrahammar mellan Dalen och Hudiksvall och en match på Gotland där Visby/Roma tog emot topplaget Vimmerby.

Dalen – Hudiksvall 0-3

I Norrahammar var det under stor del av matchen spel mot ett mål.
Dalen skapade mängder med målchnaser, framför allt i mittperioden men lyckades inte överlista en storspelande Magnus Åkerlund.
Den första perioden var relativt jämn och slutade mållös, i den andra perioden tog hemmalaget över och vann bland annat skottstatistiken med 14-3.
Men periodens enda mål stod gästerna för. Henrik Marklund överlistade David Elmgren redan 28 sekunder in i perioden men trots målet tappade gästerna sitt momentum och Dalen var det klart bättre laget under stora delar.
I den tredje perioden fick Hudiksvall ett tidigt powerplay och såg till att utnyttja det på allra bästa sätt. Henric Nordin fixade 2-0 till gästerna två minuter in i slutperioden och i slutsekunderna kunde Adam Seydlitz skicka in 3-0 för Hudiksvall i den tomma kassen efter att Dalen satsat på en extra utespelare.
För Hudiksvall väntar ny match under söndagen när laget beger sig till Visby. Dalen spelar även de match under söndagen, borta mot Kallinge/Ronneby.

Visby/Roma – Vimmerby 4-3

På Gotland var topplaget Vimmerby på besök och var på jakt efter att ta tillbaka serieledningen.
Första perioden var en jämn historia men hemmalaget fick avsluta den i numerärt överläge, ett överläge de fick ta med sig in i den andra perioden och där small det direkt.
Nio sekunder in i mittperioden fixade Markus Kinisjärvi ledningsmålet för Gotlänningarna.
Knappa sex minuter senare dubblade Matthias Sundberg ledningen till 2-0 och när Einar Engström fixade 3-0 för Visby efter 11.36 valde smålänningarna att byta målvakt.
Uppförsbacken blev dock ännu värre för Vimmerby knappa fem minuter in i slutperioden. Mikael Adamsson ordnade nämligen 4-0 för Visby och de flesta i ishallen räknade med att matchen var avgjord.
Kanske även hemmalagets spelare som började slappna av och bjöd in Vimmerby i matchen.
Pontus Johansson reducerade med nio minuter kvar av matchen. När sedan stekhete Markus Modigs satte 4-2 med knappa sex minuter kvar blev det lite nerv i matchen.
Med dryga minuten kvar ordnade Jakob Karlsson 4-3 och då var det verkligen match igen, men tiden var för knapp och Visby lyckades reda ut situationen och ta tre poäng.
För Visby väntar ny hemmamatch redan under söndagen när Hudiksvall kommer på besök.