Inför helgen i AllEttan Norra

Tätstriden hårdnar i AllEttan Norra när man kliver in i den näst sista helgen av matcher. Örnsköldsvik och Lindlöven är så gått som avhängda och kommer inte att få spela playoff utan dramatiken hittar vi istället i toppen av tabellen. Mariestad har spelat färre matcher än konkurrenterna i toppen men trots det har man endast tre poäng upp till Piteå på tredjeplatsen. I helgen är man tillbaka på hemmais i Katrinhallen när man tar emot norrlagen Boden och Kalix i vad som kan bli en helt avgörande helg för Skaraborgarna.

Mariestadstränaren Karl Hemlersson förfogar över en frisk och kry spelartrupp som kommer från en bra träningsvecka.

– Vi var lediga i måndags, vi kom ju hem väldigt sent. Sedan tränade vi tisdag, var lediga onsdag och tränade torsdag och fredag igen. Det känns bra, alla är friska och krya. Det ska bli roligt att spela hemma igen, säger Helmersson till klubbens hemsida.

Först ut för Mariestad väntar Boden under lördagseftermiddagen. Det förra mötet mellan lagen slutade med övertidsseger för Mariestad och Helmersson förväntar sig en fysisk match.

– Vi har mött fysiska lag tidigare och det var en fysisk och bra match i Boden med en del känslor, men det kan vi hantera på ett bra sätt.  I den matchen gjorde de 1-0 i powerplay och efter det styr och ställer vi utan att få in pucken förrän i slutet då vi gör ett i boxplay. Men kan vi spela som vi gjorde i helgen så är jag övertygad om att vi tar tre poäng.

Under söndagen väntar sedan Kalix och Helmersson menar att laget har gjort justeringar i spelet sedan senaste mötet och kommer väl förberedda på Kalix vassa kontringsspel.

– Matchen däruppe började vi bra men sedan går vi ifrån vår spelidé lite för mycket och förlorar lite på grund av det. Men vi har ändrat på lite sen Västeråsmatchen och det tror jag kan passa bra mot Kalix och vi vet också nu hur dom vill spela. Med små justeringar så kan vi få ner farten på dom.

Ett annat topplag med en viktig helg framför sig är Västerås, som ligger tre poäng efter serieledande Borlänge inför helgen. Laget kommer från en bortahelg i norrland där man plockade med sig maximala sex poäng hem och tränaren Thomas Paanenen säger till klubbens hemsida att han var nöjd med hur laget uppträdde.

– Spelmässigt är jag väldigt nöjd. Jag tycker att vi gör fem av sex perioder riktigt, riktigt bra på bortaplan och tycker helg klart att vi förtjänade segern i båda matcherna.

Under veckan som gått säger Paanenen att man lagt fokus på att nöta in grunderna i spelet. Under lördagen spelar man en svår match mot ett Piteå med dalande form men som vid vinst åter igen har vitting på förstaplatsen.

– Fokus har varit på både backar och forwards, att hitta grunderna i spelet. Det är ingenting att tumma på nu utan det är precis samma saker som gäller inför helgen som kommer.

Västerås har förstärkt truppen under veckan och har plockat in Jesper Johansson från Halmstad och bekantingen Conny Strömberg från Västervik.

– Väldigt bra nyförvärv. Vi har fått in vad vi ville ha, en energispelare i Jesper och en skicklig playmaker i Conny. Båda tillkommer i truppen till helgens matcher, avslutar Paanenen.

 

 

Helgens matcher i AllEttan Norra:

Lördag 16.00 Mariestad-Boden

Lördag 16.00 Skövde-Kalix

Lördag 16.00 Lindlöven-Örnsköldsvik

Lördag 16.00 Västerås-Piteå

Söndag 14.00 Lindlöven-Piteå

Söndag 15.00 Skövde-Boden

Söndag 15.00 Mariestad-Kalix

Söndag 16.00 Västerås-Örnsköldsvik

 

//Marcus Malmsten