Huddinges joker Rasmus Dahlberg Karlsson – Inför Hockeyettan Finalen

Inför Hockeyettan Finalen imorgon så passar vi på att ta tempen på spelare i lagen. Vad har de för känsla? Hur är dagsformen? Vad vet de om motståndet?

Huddinges forward Rasmus Dahlberg Karlsson är en 25-åring med Hanvikens SK som moderklubb. Hans fortsatta karriär gick via Djurgårdens juniorverksamhet innan han hamnade i Huddinges J20-lag. Redan första säsongen fick han känna på division 1 spel och efter det blev han snabbt etablerad in i Huddinges seniorlag.

Förutom en ettårig sejour i Visby/Roma där han gjorde 15 poäng på 15 matcher har Dahlberg Karlsson legat stadigt på runt 25-40 poäng per säsong och varit Huddinge trogen. I grundserien blev det 10+10 poäng på 22 matcher och tre matchvinnande mål för Rasmus, och sen har det fortsatt med 4+6 poäng på 18 matcher i Allettan.

Hur mår du Ramus och vad har du för känsla inför matchserien mot Borlänge?

– Känslan är jättebra, vi är skadefria och vi har tränat för att spela långt in på säsongen. Det är fr.o.m nu som vi ska pricka in formtoppen.

Vad är det som kännetecknat Huddinge under den här säsongen?

– Vi har väl kommit ihop mer som ett lag i år, vi är vana att trumma på och har hittat ett vägvinnande sätt att vinna matcher på. Huddinge är mer uppbyggt på ett lag med killar som vill framåt och vi har många kreativa spelare. Men samtidigt är vi lika bra defensivt som offensivt, och vi har ett jämnt fördelat lag med fyra väldigt starka femmor.

Motståndarna Borlänge har Dahlberg Karlsson inte så jättebra koll på men han imponeras av deras säsong.

– De har en bra trupp och verkar vara ett hårt jobbande lag och med spetsar i Sebastian Bengtsson och målvakten Marcus Hellgren säger Rasmus. De verkar ha en bra grupp helt enkelt.

Huddinge som vann Allettan för andra året i rad och som även vann grundserien innan jul har fått ihop laget och gruppen väldigt bra trots ganska många nya spelare i truppen.

– Men vi har mycket rutin i de nya spelarna, många som varit med och gått upp med andra lag, spelat i kvalserier tidigare plus att vi som är kvar också lärt oss mycket av att vara med i kvalserien. Vi vet vad som gäller för att gå så långt som vi vill och nu gäller det att visa det på isen. Man kommer behöva lite tur på vägen också men i grunden vet vi vad vi ska göra säger Dahlberg Karlsson.

I matchserien med start imorgon onsdag så hittar ni högst troligt #20 Rasmus Dahlberg Karlsson i en formation med #10 Björn Jonason och #26 Anton Kalte, den kännetecknas av mycket fart och mycket energi.

– Vi har använt i stort sett hela grundserien till att testa runt bland olika konstellationer, samt i powerplay och boxplay. Men nu ska förhoppningsvis formationerna sitta så att Huddinge blir som starkast avslutar Rasmus Dahlberg Karlsson.

Imorgon onsdag klockan 19:00 startar Hockeyettan Finalen och den kan ni se HÄR

 

//Stefan Österberg

 

Foto: Per Eliasson, Pic-Agency