Inför Playoff 3: Huddinge-Visby/Roma

Huddinge vann som bekant den södra AllEttan och hade möjlighet att kvalificera sig för kvalserien till HockeyAllsvenskan via HockeyEttan Finalen mot Borlänge i förra veckan. Matchserien gick dock inte Huddinges väg och man förlorade två raka matcher utan att riktigt kunna hota Borlänge.

Huddingetränaren Fredrik Mälberg tycker att laget inte alls kom upp i nivå mot Borlänge och säger till klubbens hemsida att laget nu är förberett för vinna eller försvinna mot Visby.

– HockeyEttan Finalen kändes lite som en bonuschans för oss att ta sig till kvalserien, det var inte alls samma kniven mot strupen-känsla som nu när vi spelar ett playoff 3. Sedan ska vi såklart inte skylla på det utan Borlänge var klart bättre än oss och från den matchserien har vi mycket att förbättra.

Enligt Mälberg var det många bitar i spelet som inte fungerade mot Borlänge och som nu behöver förbättras.

– Vi lyckades inte alls med vårat försvarsspel och vi blev ineffektiva och spelade för mycket ute i hörnen. Dom sakerna måste vi förbättra mot alla lag vi möter, sedan blev vi kanske extra hårt straffade mot ett skickligt Borlänge i just den matchserien. Jag tycker ändå inte att spelet var jättedåligt utan det är mer personliga fel som sker därute så någonstans får vi bygga vidare på de positiva bitarna.

Att valet föll på Visby/Roma i playoff 3 var inget speciellt svårt beslut menar Mälberg. Huddinge har vunnit tre av de fyra mötena mellan lagen i år och har ett tydligt psykologiskt övertag.

– Vi hade ett möte om det redan i lördags och vi tycker att Visby är ett bra val. Vi känner till dom väl och vet vad vi behöver göra. Det blir oftast roliga matcher mot dom och när gruppen kände att det var dom vi ville möta var det inget svårt beslut.

Mälberg menar vidare att det märks i gruppen att det nu är vinna eller försvinna som gäller.

– Det är såklart en liten anspänning, man känner att det är någonting på gång. Det ligger och bubblar lite som det blir när det är på liv och död och vinna eller försvinna. Det känns i gruppen och vi är revanschsugna, eftersom vi känner att vi inte fick visa våran bästa sida mot Borlänge. Det här är vår sista chans att ta oss till kvalserien så vi kommer sälja oss dyrt.

Avslutningsvis kan Mälberg ställa en i stort sett frisk och kry trupp på isen i morgondagens första match.

– Som vanligt finns det lite småskavanker, men i princip har vi tillgång till fullt lag.

Motståndarna Visby/Roma slutade åtta i AllEttan och har sannerligen toppat formen till slutet av säsongen. I både playoff 1 och 2 klev man in som det lägre rankade laget men lyckades trots det slå ut både HC Dalen och Vimmerby, vilket imponerar stort.

Visbys sportchef André Lundholm säger till P4 Gotland att han blev något förvånad när Huddinge valde att åka till ön för onsdagens match när möjligheter till kortare resor fanns.

– Jag var lite förvånad att dom tog oss faktiskt. Dom måste ju välja något lag men jag trodde faktiskt att dom skulle ta Västerås som ju fanns lite närmare rent geografiskt. Sedan har dom ju vunnit två av två matcher mot oss i AllEttan så vi låg väl nära till hands där, men samtidigt vann vi en match mot dom innan jul så det blir spännande detta.

Lagen har redan mötts fyra gånger under säsongen och ifjol drabbade dom samman i kvalserien till HockeyAllsvenskan, så att säga att lagen känner varandra mer än väl är ingen överdrift. Lundholm trodde att Huddinge skulle vilja möta ett nytt motstånd men är positiv till att det ändå blev Huddinge man får möta.

– Vi har mötts ganska många gånger och dom har bra koll på oss, men vi har ju även bra koll på dom. Jag tänkte att dom kanske hellre ville ha ett motstånd som ligger närmare geografiskt så att man kan åka hem från Västerås direkt efter matchen. Jag trodde att geografin och att man ville ha ett nytt motstånd skulle vara avgörande, men dom valde oss och det blir kul.

Lundholm menar att Visby/Roma är inne i en fin trend och ska sälja sig dyrt i kampen om en plats i kvalserien.

– Jag tycker vi har en bra trend, vi har vunnit fyra raka matcher i playoffspelet nu och dessutom tre av dom på bortaplan vilket är starkt. Det är ett pånyttfött Visby/Roma som Huddinge får ta sig ann när dom kommer till ön imorgon. Det ska bli spännande att se, jag tycker vi har relativt goda chanser men det är klart att dom är favoriter med tanke på att dom vann serien och har varit väldigt bra i år.

Avslutningsvis menar Lundholm att Visby/Romas nyckel till att störa Huddinge är att fortsätta spela på samma sätt som man gjort under de två första playoffrundorna.

– Vi måste fortsätta på den inslagna vägen. Det är ett slutspel och då är det hårt slit som gäller. Den som är villig att betala priset mest kommer ha väldigt stor fördel. Sedan behöver man såklart skills också men det kommer krävas ett uppoffrande spel. Vi kommer behöva täcka skott, sätta våra målchanser och powerplay och boxplay blir viktigt, alla dom klyschorna kommer fälla avgörandet.

 

Den första matchen spelas imorgon onsdag klockan 19.00 i Visby Ishall och sänds via HockeyEttan TV här.

 

//Marcus Malmsten

Kommentera