Dags för returmatcher i Playoff 3

Det har blivit dags för returmatcher i Playoff 3, det sista steget innan kvalserien till HockeyAllsvenskan drar igång.
Vilka ska få mäta krafterna med Troja/Ljungby och Västervik från Allsvenskan och kan något lag matcha Borlänge som vann HockeyEttan-finalen?

Under onsdagen inleddes den tredje Playoff-rundan när Västerås hemmaslog Kristianstad, Huddinge bortabesegrade Visby/Roma och Kallinge/Ronneby avfärdade Piteå på hemmais.

Nu väntar returmatcher under fredagskvällen med de högre rankade lagen på deras respektive hemmarink.

Kristianstad – Västerås 

Giganternas kamp, ja den har kallats så på förhand, matchserien mellan två av HockeyEttans favoriter till att ta klivet upp i HockeyAllsvenskan.
Båda lagen sa inför säsongen att målsättningen var att ta sig upp en division, Västerås som ramlade ur den högre divisionen efter fjolårets kvalserie och Kristianstad som var snubblande nära att ta klivet upp via samma kvalserie och dessutom höll på att få en gratisplats tack vare en missad räkning av IK Pantern.
Ett av lagen kommer att ta sig till årets kvalserie men på förhand hade nog många räknat med att båda lagen skulle tagit sig dit.
Så kommer det alltså inte att bli, Kristianstad valde Västerås i Playoff 3 och den första matchen var en jämn tillställning där Västerås endast lyckades få iväg tolv skott på mål, men ändå gjorde två mål.
Kristianstad sköt 19 men fick aldrig hål på en storspelande Marcus Dahlbom.
Det var två riktigt bra lag som möttes i Västerås under onsdagen och returen nere i Kristianstad lovar gott för den som vill se bra ishockey.
19:00 släpps pucken och förutsättningarna är glasklara, Kristianstad måste vinna för att hålla matchserien vid liv och få en tredje och helt avgörande match under lördagen, i Kristianstad.
Hockey upplevs bäst på plats men kan du inte ta dig till Kristianstads ishall hittar du länk till webbsändningen längst ner i artikeln.

Huddinge – Visby/Roma 

Huddinge fick äran att välja motstånd först av lagen som tagit sig till Playoff 3 och de valde en motståndare de har mött krafterna med under flera säsonger nu och även fyra matcher i grundserien och Allettan Södra.
Trots att Visby hade fördel av hemmaplan i det första mötet var det Huddinge som tog ledningen under den första perioden och behöll den sedan hela vägen.
Daniel Fahlström i Huddinge-kassen stod för en fenomenal insats och räddade samtliga 42 skott som Visby avlossade.
Fortsätter han spela på det viset kommer det att bli tufft för Visby att vända den här matchserien, men samtidigt har ö-laget en oerhört duktig målvakt i Sammy Gustavsson som räddade 38 av 40 skott senast lagen möttes.
Huddinge har matchboll, frågan är om Visby kan förlänga säsongen och besegra Huddinge i Björkängshallen under fredagen till att börja med.
Vinst för Huddinge så är de klara för kvalserien, vinst för Visby/Roma så får vi en tredje och helt avgörande match i Björkängshallen under lördagseftermiddagen.

Piteå – Kallinge/Ronneby 

Piteå fick inte välja sitt motstånd i Playoff 3, de fick det laget som blev över efter att Huddinge och Kristianstad valt och då fanns det bara KRIF kvar.
Piteå som rest mycket under säsongen fick alltså en motståndare 135 mil söderut på sin lott.
KRIF som slog ut Boden i Playoff 2 inledde den första matchen piggt och tog ledningen drygt halvvägs in i den första perioden men Piteå kvitterade strax innan paus och såg till att ställningen var jämn inför fortsättningen.
Men i den andra perioden gick hemmalaget ifrån till en 3-1 ledning och när Hampus Olsson gjorde 4-1 halvvägs in i den tredje akten gick luften ur Piteå och de valde att spela av de sista minuterna utan att förta sig nämnvärt, förmodligen för att spara krafter till returmatchen i LF Arena under fredagskvällen.
För Piteå krävs det vinst om de vill ha möjlighet att ta sig till kvalserien och få till en tredje match under lördagen.
Inför säsongen nämndes norrbottningarna som en kandidat till kvalserien och ska de lyckas ta sig dit krävs det att samtliga spelare jobbar stenhårt och att de får hål på KRIF:s burväktare. Isak Edman stod för 33 räddningar i Blekinge och gör han en liknande insats uppe i Piteå kommer hemmalaget få en oerhört tuff uppgift att besegra KRIF.
För dig som inte kan vara på plats i LF Arena under kvällen så sänds matchen live på HockeyEttan TV.

 

Länkar till fredagens matcher i Playoff 3:

Kristianstad – Västerås

Piteå – Kallinge/Ronneby

Huddinge – Visby/Roma

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath