Inför avgörandet i Kvalserien till HockeyAllsvenskan

Västerås har genom sin storseger mot Huddinge i tisdags skaffat sig ett drömläge inför avslutningen av kvalserien. Man toppar tabellen och när Troja gästar ABB Arena under torsdagskvällen behövs endast en poäng för att återkomsten till HockeyAllsvenskan ska vara ett faktum.

Västerås tränare Thomas Paananen säger på klubbens hemsida att laget har haft en bra träning efter tisdagens match och är fokuserat inför Trojamatchen.

– Det kändes avslappnat men fokuserat. Vi har haft idel korta och intensiva träningspass nu under kvalserien där vi försöker repetera vissa bitar i vårat spel. Jag tycker det känns som att det är ett bra fokus i gruppen just nu.

Matchen mot Troja tror Paananen blir tuff.

– Det är ett skickligt lag. Dom låg ju på övre halvan om man ser till hemmatabellen men har haft det tuffare på bortaplan i HockeyAllsvenskan. Dom har många skickliga spelare så det kommer bli en tuff match.

Vidare menar Paananen att Västerås ska bygga vidare på den fina trenden man närmast kommer ifrån.

– Vi har hittat ett vägvinnande koncept de senaste tre matcherna där vi har adderat ett offensivt spel till det hela. Naturligtvis tänker vi kolla lite på Troja inför matchen men i stort sett är det samma förberedelser som vanligt även om matchen betyder en hel del.

Även Västervik kan säkra kontraktet under torsdagen då man spelar en tuff streckmatch borta mot Borlänge, som i dagsläget ligger trea i tabellen och är fem poäng bakom. Skulle dock Borlänge ta hem samtliga tre poäng imorgon är det helt plötsligt upplagt för en riktig rysare i sista omgången.

Borlängetränaren Dennis Hall säger på klubbens hemsida att laget har allt att vinna inför matchen.

– Ytterligare en allt-att-vinna-match igen vilket är roligt. Vi ska bygga vidare på dom positiva bitar vi gjorde bra i tisdags och spela med stort tålamod över sextio minuter.

I morgondagens tredje match är Huddinge tvingade att vinna hemma i Björkängshallen när man tar emot Piteå för att hålla drömmen om HockeyAllsvenskan vid liv. Teoretiskt sätt har stockholmarna fortfarande chansen att nå en andraplats men med fem poäng upp till Västervik ska det till ett mindre mirakel.

 

Torsdagens matcher:

19.00 Västerås-Troja

19.00 Huddinge-Piteå

19.00 Borlänge-Västervik

 

Som vanligt sänds samtliga matcher på Aftonbladet.

 

//Marcus Malmsten