Flera övergångar i HockeyEttan under veckan

Vi närmar oss maj månad och kan konstatera att flera av klubbarna i HockeyEttan håller på att se över sina trupper.

Kristianstad som tappade sin tränare Mats Lusth har hittat ersättaren, det blir Rögleprofilen Mikael Gath som ska sköta spakarna nere i Kristianstad till vintern.

Jesper Norbäck som spelade fyra matcher med Forshaga i HockeyEttan förra säsongen har gjort klart med seriekonkurrenten Grums, han tillhörde Färjestads J20 men var utlånad till Forshaga under fyra matcher föregående säsong.

Det nyblivna HockeyEttan-laget Kalmar får inte med sig sin kapten Martin Åkesson som väljer att lägga skridskorna på hyllan.

Douglas Alenbring som tillhörde Västerås förra säsongen får inte följa med laget upp i HockeyAllsvenskan, han har istället gjort klart med Enköping.
Enköping hämtar dessutom Tobias Smids från Västerås J20 där han gjorde 31 poäng på 46 matcher under säsongen som gick men nu vänder han alltså hem till Enköping där allt en gång började.

Nybro hämtar in Jonathan Augustin från Växjö Lakers J20-lag. Augustin stod för 16 poäng på 49 matcher från sin backplats säsongen som gick och var assisterande kapten i Lakers J20-lag.

Skövde hämtar Rasmus Gustafsson från HV71:s J20-lag. 19 åringen stod för 13 poäng på 36 matcher säsongen som gick och gjorde även en match för Vallentuna i östserien.
Samtidigt tappar laget sin kanske viktigaste powerplay-back, Albin Lindgren som gjorde 34 poäng på 41 matcher säsongen som gick.

Kallinge/Ronneby tappar både Marcus Karlström och Josef Ingman till HockeyAllsvenskan, Karlström har gjort klart med Tingsryd och Ingman med Karlskrona.

Edwin Enstrand gjorde 24 poäng på 47 matcher för Skellefteås J20 säsongen om gick och fick även chansen i tre matcher för A-laget i SHL men nu är han klar för Vännäs i den norra serien.

Pontus Näsén huserade i Arboga säsongen som gick och stod för 29 poäng på 38 matcher men det blir ingen fortsättning i västklubben, istället blir det en flytt söderut till Vimmerby.

Kumla har gjort klart med sin målvaktssida, först hämtades Jonatan Fornbrant från BIK Karlskoga och nu är även den andra keepern klar, Jonatan Frykholm ska konkurrera med Fornbrant och även han hämtas in från BIK Karlskogas organisation.

Även Halmstad hämtar spelare från ett J20-lag, närmare bestämt Oliver Horrsell från AIK J20 där han var kapten säsongen som gick och stod för 28 poäng på 43 matcher.

Troja/Ljungby är tillbaka i HockeyEttan efter ett misslyckat kvalspel men en spelare som inte följer med laget ner i ettan är Alexander Lindqvist-Hansen, han blir kvar i HockeyAllsvenskan där han ska representera Västervik kommande vinter.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath