18 nya övergångar i HockeyEttan

Maj ligger bakom oss och juni är här, det betyder att det bara är ungefär två månader kvar innan de första lagen beträder sin hemmais för första gången den här säsongen.

Trångsund är ett av lagen som tagit klivet upp i HockeyEttan till säsongen 18/19 och under torsdagen presenterade de ett nyförvärv i form av Lawrence Parsons som lämnar den norra serien och Vännäs för Stockholmsförorten.

Huddinge har tappat ett antal spelare till seriekonkurrenter under årets silly season men lagbygget har ändå börjat ta fart, under torsdagen presenterades såväl backarna Marcus Björk som lämnar Tyringe och Lukas Carlsson som ansluter från Södertäljes J20-lag.

Segeltorp är det laget som värvat klart flest spelare från Huddinges lagbygge från förra säsongen och nu har även Robin Sjörén valt att lämna Huddinge för Segeltorp.
Även Simon Eriksson går samma väg, lämnar Huddinge för Segeltorp.

Troja-Ljungby ramlade å sin sida ner i HockeyEttan efter sin sejour i Allsvenskan, på torsdagen presenterades en av målvakterna till lagbygget, Anton Svensson lämnar succégänget Dalen för Troja och ska därmed kampera ihop med Victor Ragnewall som är klar sedan tidigare.
Troja har även plockat in Johan Lindholm som inledde förra säsongen i Tyringe och stod för 26 poäng på 25 matcher innan han lämnade för Huddinge, men nu går alltså flyttlasset söder ut igen.
Smålänningarna har även värvat Carl-Johan Sjögren från Skövde där han stod för 28 poäng på 41 matcher förra säsongen.

Vimmerby har värvat en poängkung, Martin Pärna som stänkte in 49 poäng på 33 matcher för Halmstad förra säsongen innan han värvades till BIK Karlskoga är klar för smålänningarna.
Man har även värvat Oliver Kempainen från Skellefteås J20-lag där han bara spelade 10 matcher förra säsongen.

Nykomlingen Kalmar hämtar in Gustav Jäderberg från Karlskronas organisation där han står bokförd för fyra matcher i SHL senaste säsongen även om han mes fick speltid i J20-laget.

Tranås som blev förflyttade från den södra serien tillbaka till den västra presenterade även de spelare under torsdagen, Jacob Olbing hämtas från USHL och Central Illinois Flying Aces där han spelade förra säsongen men han har fått sin hockeyfostran i Frölundas organisation.
Tranås har även lyckats värva Mathias Karlsson från Kallinge/Ronneby där han huserat de senaste två säsongerna.

Surahammar hämtar in Arbogas assisterande kapten Oliver Nordmark för att förstärka sitt lagbygge i hopp om att undvika negativt kvalspel den kommande säsongen.
Man har även hämtat in Charlie Hellström från Arboga där han stod för 32 poäng på 40 matcher förra säsongen.

I den norra serien har Vännäs värvat en dansk vid namn Henrik Maersk från Esbjerg i den danska högstaligan.

Kiruna IF värvar målvakten Filip Eriksson från Skellefteås J20-lag där han vaktade kassen vid 27 matcher förra säsongen och även han med en utlåning till Piteå under tre matcher.

Även Östersund har värvat en spelare, det handlar om Emil Fahlander som lämnar Visby/Roma för Östersund.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath