Hjort och Lundberg klara för BHF

Borlänge Hockeys sportchef Mats “Horndal” Johansson kan meddela att man gjort klart med nygamle forwarden Mats Hjort samt backen Marcus Lundberg.

Hjort, 27 har IFK Ore som moderklubb och kommer senast från Hudiksvall. Den energigivande forwarden gästspelade i BHF under säsongen 15/16. Efter tiden i BHF slog sig Hjort in i Mora IKs trupp och var med att föra upp klubben i SHL. Under säsongen i Hudiksvall noterades Hjort för 17 (10+7) poäng på 38 matcher.

Lundberg, 23 har anrika Södertälje SK som moderklubb. Efter att ha varit med att spela upp klubben i HockeyAllsvenskan säsongen 15/16 lämnade Lundberg kringelstaden för Jönköping och HC Dalen. Efter två säsonger i Småland går nu flyttlasset vidare för den unge backen.

– Mats är en spelare som vi känner sedan tidigare. En väldigt laglojal spelare som alltid jobbar stenhårt och som passar in i vårt spel där vi vill åka mycket skridskor. Marcus är en ung back som spelar ett enkelt och effektivt spel där han har ett snabbt förstapass, han går in på sin tredje hela seniorsäsong och vi tror att han kommer fortsätta utvecklas hos oss.

 

Avtalen är skrivna över säsongen 18/19.