Lördagens resultat

Idag var ett flertal av våra Hockeyettan-lag i farten med träningsmatchandet.

Arboga – Västerås 3-4

Arboga var nära att skrälla mot hockeyallsvenska Västerås, men VIK lyckades komma ur bataljen med en 4-3 seger.

Arbogas mål gjordes av Wincent Blomdahl 2 och Simon Sandström 1.

Frisk Asker–Borlänge 2-0

Borlänge är på turné i Norge i helgen. För motståndet i turnéns första match föll man mot Frisk Asker med 2-0. Imorgon tar sig Borlänge an Stjernen innan hemresan till Dalarna.

Hanhals–Forshaga 2-4

Hanhals mål gjordes av Lukas Wahlberg och Robin Carlsson.
Forshagas mål gjordes av Filip Nordström 2, Karl Pearson och Jesper Nordin.

Herlev–Grums 4-3 (övertid)  (ICA Oxen Cup)

Herlev slog Grums på övertid i ICA Oxen Cup och har därmed ett gyllene läge att ta hem ICA Oxen Cup imorgon då danskarna tar emot Troja/Ljungby. Grums mål gjordes av Simon Betak 2 och Henrik Messfelt 1.

Nybro–Kalmar 4-0
Nybro vann det första länsderbyt mot Kalmar med klara 4-0. Finske nyförvärvet Janne Kivilahti stod för två nya mål. Oliver Henriksson och Erik Lindström gjorde ett mål vardera. Alexander Johansson i Nybrokassen rädda samtliga 32 Kalmarskott.

Hudiksvall–Östersund 3-2

Hudiksvall vann ett jämnt rivalmöte mot Östersund med 3-2. Hudiks mål gjordes av  Adam Seydlitz, William Mann och Henric Nordin. Östersunds mål gjordes av Kristoffer Jonsson och Elias Bjuhr. Noterbart var att  Hudiksvalls 19-årige målvakt Andreas Bosson gjorde en mycket fin insats i sin A-lagsdebut.

Mariestad–Troja/Ljungby 1-4  (ICA Oxen Cup)

Troja/Ljungby vann även sin andra match i ICA Oxen Cup. I dagens match mot värdlaget Mariestad gav rutinerade Mattias Åkesson Troja ledningen med 1-0 sedan gjorde nyförvärvet Mikael Roslund ett hattrick.  Mariestads mål gjordes av offensive backen Mikael Alba.

Helsingborg–Hvidovre 2-3

Helsingborg fortsätter möta danskt motstånd. Idag föll man med 2-3 mot Hvidovre. Helsingborgs mål gjordes av Rasmus Rosenqvist och Isac Jernberg.

Köping–Surahammar 2-3 (efter straffar)

Sura vände underläge till seger borta mot Köping. Köpings mål gjordes av  Johan Eek och Anton Svensson
Surahammars mål gjordes av Jens Eriksson 1, Erik Sallhag 1+ avgörande straff.

Kiruna IF – Boden 0-1

Boden vann dagens match mot Kiruna med 1-0. Två storspelande målvakter i Kirunas Jesper Eriksson (räddade 43 av 44 skott) och Bodens Oskar Sehlstedt räddade samtliga 31 Kirunaskott.

Visby/Roma – BIK Karlskoga 2-4

Visby mötte likt Arboga allsvenskt motstånd. Allsvenska Karlskoga var illa ute då Visby ledde med 2-1 med 12 minuter kvar att spela av den tredje perioden men BIK lyckades vända och vinna med 4-2. Visbys mål gjordes av Carl Ericson och  Christian Hägg.