Fullt upp för Hockeyettan-lagen i helgen

Kiruna AIF–Kalix (DM) 0-4

Uppe i norr spelas det under helgen DM för några av lagen, den första matchen spelades mellan Kiruna AIF och Kalix och det var gästerna som inledde bäst, Kalix tog ledningen redan efter en minuts spel och släppte sedan aldrig greppet om matchen. Efter den första perioden var ställningen 3-0 till Kalix och efter den andra var det 4-0.
Målskyttar för Kalix var: Hampus Karlsson, Arthem Rasulov, Emil Ström & Sebastian Hansson.

Kiruna IF–Piteå (DM) 1-4

Turneringen i Lombiahallen gick vidare med match mellan Kiruna IF och Piteå och det var gästerna som var klart effektivast. Matchen stod länge 1-0 till Piteå men under några minuter i den avslutande perioden kunde Piteå gå ifrån till segersiffrorna 4-1 efter att Kiruna IF kvitterat till 1-1.

Målskytt Kiruna IF: Martin Söderberg
Målskyttar Piteå: Ludvig Vännström, Oskar Matushkin, David Pettersson och William Carlén,

Nybro–Mörrum 3-2

I Nybro möttes två blivande seriekonkurrenter och det blev en jämn match, på förhand var det bestämt att lagen skulle spela en förlängning med de nya reglerna (3 mot 3) oavsett resultatet i matchen. Och lagen vann varsin gång om man nu ska vara petig då. Nybro vann med 3-2 under ordinarie matchtid men i förlängningen var det Mörrum som satte det avgörande målet.

Målskyttar Nybro: Erik Lindström x2 och Patrick Nilsson.
Målskyttar Mörrum: Sonny Karlsson och Tom Mäkitalo

Västervik–Vimmerby 1-6

Västervik och Vimmerby gjorde upp om turneringssegern i Sandström Trophy under lördagen, båda lagen slog Tranås i sina första matcher, Vimmerby med 1-0 och Västervik med 6-1 så det blev en ren final. Men det blev en match som gästande Vimmerby var bättre i under stora delar och kunde utan några större bekymmer gå ifrån och vinna med komfortabla 6-1 i finalen.

Målskyttar Vimmerby:

Surahammar–Sollentuna 1-4

Surahammar tog sig an Stockholmslaget Sollentuna i en match där gästerna var klart bättre än sina motståndare, det märktes tydligt att Surahammar haft problem med att inte kunna träna på i sin egna hemmahall under försäsongen och Sollentuna hade helt enkelt kommit längre i sina förberedelser inför säsongen. Därför var det inte så konstigt att gästerna också gick segrande ur matchen med 4-1.
Målskytt Surahammar:
Målskyttar Sollentuna: Daniil Kulikov, Elias Lindskog, Lucas Lagerstedt och Albin Berg

Kalmar–Visby/Roma 2-5

I Kalmar var det trots siffrorna en relativt jämn matchbild, Visby/Roma var dock betydligt vassare i avslutsmomenten och kunde efter de första två perioderna gå till pausvila i en 4-0 ledning. I den tredje perioden fick Kalmar lite momentum när de först reducerade till 1-4 och sen satte 2-4 men närmare än så kom inte laget och Visby/Roma kunde punktera tillställningen med att sätta 5-2. Det var Kalmars sjätte raka förlust under försäsongen.

Målskyttar Kalmar: Robin Dahlstedt och Mikael Friberg
Målskyttar Visby/Roma: Carl Ericsson x2, Anton Brandhammar, Einar Engström och  Christian Hägg

Köping–Väsby 4-5 (Straffar)

I Köping tog hemmalaget emot Väsby i en jämn match. Båda lagen skapade en hel del chanser och att det var oavgjort efter full tid kändes trots att Köping tog en 3-0 ledning som ett rättvist resultat efter 60 minuter.
Matchen gick till en mållös förlängning och fick istället avgöras på straffar, där var det gästerna som var kyligast och vann till slut.

Målskyttar Köping:
Målskyttar Väsby: Tobias Hilmerstam

16.00 Hvidovre–Tyringe 3-1

Tyringe begav sig under lördagen söderut för match mot danska Hvidovre, en match som var jämn spelmässigt. Den första peridoen slutade mållös men i den andra kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. En ställning som stod sig perioden ut, i den tredje perioden kvitterade Tyringe genom Max Wedjesjö men Hvidovre tog tillbaka ledningen och satte även 3-1 innan hesa Fredrik ljöd i den danska hallen.

Målskytt för Tyringe: Max Wedjesjö

Kalix–Piteå (DM) 2-3 (sudden)

I Kalix andra match för dagen mötte laget seriekollegan Piteå i en jämn match där Kalix inledde piggt och såg ut att gå mot en ny seger. Åtminstone om man bara ser till den första perioden som Kalix vann med 2-0. Men i den andra kom Piteå in i matchen, jämnade ut spelet och både reducerar och kvitterar innan perioden är till ända. Det blev till slut förlängning som fick avgöra och där var det Piteå som drog det längsta strået och satte den avgörande pucken.
Målskyttar för Kalix: Arthem Rasulov och Dmiti Likhachyov.
Målskyttar för Piteå: Magnus Isaksson, Tim Kämpeberg och Joakim Högberg.

Kiruna IF–Kiruna AIF (DM) 0-2

I det prestigefyllda derbyt mellan de båda Kirunalagen var det laget som tog klivet upp i Hockeyettan i våras som drog det längsta strået, Simon Hammar ordnade ledningsmålet och när Kiruna IF plockade ut målvakten i slutet för att spela med en extra utespelare kunde Philip Kemi skicka in matchavgörande 2-0 i den tomma buren.

Målskyttar Kiruna AIF: Simon Hammar och Philip Kemi.

Som ni ser saknas det målskyttar här och var, det ber vi om ursäkt för men uppdaterar så fort vi har koll på samtliga.