Sista genrepet ikväll

Vi är mindre än ett dygn från att pucken ska släppas i Hockeyettans premiär säsongen 2018/2019.

Under torsdagen spelades det allra sista genrepet när Vännäs tog emot Björklöven.

Vännäs-Björklöven 1-6

Vännäs tog ledningen med 1-0 tidigt i den första perioden genom Edwin Enstrand men Björklöven fick chansen att kvittera på straffslag efter att Emil Lundberg åkt sig fri men blev neddragen när han skulle avsluta. Straffen tog han själv hand om och hängde i nätet bakom David Lindgren.
Lagen bytte en del chanser med varandra under avslutningen av perioden men när den första perioden var till ända var ställningen 1-1.

I den andra perioden visade Björklöven varför de spelar i en högre division än Vännäs och gjorde processen kort med sina motståndare.
August Tornberg hängde 1-2 efter fyra minuter, Sebastian Selin utökade knappt halvvägs in i perioden och Oskar Ståhl Lyrenäs fixade 1-4 bara en och en halv minut senare.
Björklöven dominerade den andra perioden och Vännäs hade inte mycket att sätta emot det Allsvenska laget. Skotten skrevs till 7-19 i perioden och det kändes som att Björklöven hade fler skott än så på mål.
Men perioden slutade 0-3 vilket Vännäs ska vara glada för.

I den avslutande akten kunde Björklöven kontrollera händelserna och se till att mest bevaka sin ledning de hade med sig in i perioden.
Spelmässigt var det en ganska hafsig period med en del utvisningar åt båda håll och en mängd med felpassningar.
Björklöven utökade sin ledning till 1-5 drygt halvvägs in i den avslutande akten och kunde även göra 1-6 innan matchen var till ända.

För Vännäs del väntar nu seriepremiär på söndag när laget beger sig till Skyttishallen för match mot Örnsköldsvik.

Målskytt Vännäs: Edwin Enstrand