Kristianstad och Troja premiärvann

Det spelades två matcher i den södra Hockeyettans premiäromgång under fredagskvällen. En smolk i glädjebägaren var att det delades ut några minst sagt otäcka tacklingar under kvällen.

Kristianstad – Tyringe 6-0

Den första perioden mellan de båda skånelagen var en jämn historia, både spelmässigt och resultatmässigt. Kristianstad fick ett powerplay under den första perioden och då tog laget även ledningen. Fredrik Hansson gjorde säsongens första mål i Kristianstads ishall när han läckert lurade ner Joakim Strandberg och sprätte upp pucken i nättaket.
Kort därefter tilldelades Tyringe ett straffslag men straffen från Andreas Anarp höll inte högsta kvalitet och då är det svårt att överlista Joel Gistedt.
I den andra perioden började derbykänslorna i Kristianstad yttra sig, Viktor Wahlden och Oliver Celec hade en intern uppgörelse som slutade med fyra minuters utvisning var.
Victor Löfstedt ordnade 2-0 drygt åtta minuter in i mittperioden och knappa fyra minuter senare hade även Robin Sterner hängt sitt första mål för säsongen fram till 3-0. Med mindre än fyra minuter kvar att spela av perioden fick Christoffer Rasch göra sitt första byte i matchen och det tackade han för genom att hänga 4-0 med ett hårt skott som var otagbart för Strandberg.
Den tredje perioden kändes det som att Kristianstad hade god kontroll på händelserna, de gick inte i onödan och såg till att hålla Tyringe på behörigt avstånd. Halvvägs in i den avslutande akten presenterade sig Rasmus Rundgren för hemmapubliken när han satte 5-0.
Med knappt en och en halv minut kvar av matchen stod Sebastian Freed Karlsson för en vårdslös och farlig tackling när han skickade in Roger Ohlsson med huvudet före i sargen och efter matchen sa både Kristianstads tränare, Mikael Gath och Tyringes tränare Henrik Alfredsson att de hoppades att allt skulle gå bra med Roger.
Roger Ohlsson fick bäras av isen med hjälp av bår och var i skrivande stund på väg till sjukhuset för vidare undersökning.
Kristianstad svarade med att skicka in 6-0 bakom en uppgiven Joakim Strandberg i det efterföljande powerplay-spelet och målskytt den gången var Daniel Håkansson.

Troja-Ljungby – Halmstad 5-1

I Ljungby Arena fick publiken se en jämn första period. Hemmalaget var lite tyngre och hade en målvakt som stod för en av de svettigaste räddningarna på länge när gästerna hade öppet mål. DÅ hade förvisso Troja-Ljungby redan tagit ledningen genom Hampus Olsson i powerplay på styrning men hade det inte varit för Anton Svensson i hemmakassen hade siffrorna efter den första perioden mycket väl kunnat vara annorlunda.
I den andra perioden gick Troja ifrån målmässigt och punkterade mer eller mindre matchen.
Först gjorde Daniel Karlsson 2-0 efter tolv minuter och dryga tre minuter senare ökade Oscar Öhman på till 3-0.
Halmstad försökte att komma tillbaka i matchen men Troja kändes tyngre och spelade med ett lugn.
Spelmässigt var det en jämn match över tre perioder men Troja var effektiva framför mål och hade allt som oftast skymning framför Jacob Crespin i gästernas mål.
Tim Bothén fick ta emot Simon Morbergs axel vid en duell bakom det egna målet efter drygt 13 minuter och tvingades även han lämna isen på bår med nackkrage och misstänkt hjärnskakning.
Hampus Olsson ordnade sitt andra mål i matchen kvarten in i den avslutande akten innan kvällens andra galna tackling kom.
Trojas Anton Johansson åkte på en rejäl propp efter en ordentlig satsning av Alexander Wadlund och tvingades, precis som Kristianstads Roger Ohlsson, av matchen men kunde lämna isen med stöttning.
Onödig och vårdslös tackling av Wadlund tyvärr.
Troja svarade med att göra 5-0 i det efterföljande powerplay-spelet genom Johan Lindholm.
Det såg ut som att Anton Svensson skulle få hålla nollan i seriepremiären men med elva sekunder kvar av matchen kom till sist Halmstads reducering. Markus Nygren var sist på pucken innan den hamnade bakom Svensson men närmre än så kom aldrig gästerna.