Skrällar i öst

Huddinge – Segeltorp 4-3 (sd)

Kommunderbyt började i moll men slutade i dur för Huddinge. Nykomlingen Segeltorp ledde efter halva matchen med 3-0 efter att Dennis Nordström gett gästerna ledningen och Nicklas Nilsson utökat ledningen två gånger om. Två minuter efter Segeltorps tredje mål så reducerar Huddinges kämpe Joakim Hälleström. I den tredje perioden som var relativt grinig så kunde Huddinge reducera en gång till och sedan även kvittera innan ordinarie speltid var slut. Under övertidsperioden utvisas förre Huddingespelaren Robin Sjörén för holding efter en minut och i spel fem mot fyra kan Huddinges Jacob Lundin sätta matchavgörande 4-3 till Huddinge.

Enköping – Hanviken 5-1
Enköping är tillbaka i östra serien efter flera år i den västra. Man inleder seriespelet med en femetta mot Hanviken. I den första periodens mitt tog Hanviken ledningen i spel fyra mot fem. Målskytt var Daniel Wigren. Repliken från hemmalaget kommer drygt tre minuter senare genom Jesper Sojé och 37 sekunder senare så var vändningen ett faktum då Mattias Johansson satte dit 2-1 bakom Marcus Due-Boje i Hanvikenmålet. Den andra perioden vann Enköping med 3-0 och skotten med klara 13-4. Den tredje perioden slutade mållöst och var relativt händelselös bortsett från lite gurgel i samband med slutsignalen.

Trångsund – Vallentuna 3-5
Nykomlingen Trångsund som smygstartade med fredagens match mot Visby stod upp bra mot Vallentuna. Gästerna avgjorde matchen i den andra perioden med tre snabba mål under de fem första minuterna. Noterbart var att nye Johannes Yucel stod för en assist i sin första match för Trånkan.

Hammarby – Väsby 1-3
Väsby övertygade borta mot “Bajen” och vann med 3-1. Spelmässigt stod Väsby för de mesta och det bästa. Hammarby tog ledningen i den första perioden genom Robin Kokkonen men i den andra perioden vände Väsby på steken genom två mål av Nick Hedemyr. I den tredje perioden kunde Elliot Lorraine fastställa slutresultatet till 3-1 till Väsbys favör. Skotten vann Väsby med övertygande 42-24.

Nyköping Gripen – Sollentuna 3-4
Sollentuna stod för en stark insats i dagens premiär då man bortaslog Nyköping Gripen i Rosvallas stora hall. Unge forwarden Elias Lindskog som ifjol gjorde fin säsong för Sollentuna stod för två av målen.  Matchens främste aktör var dock Sollentunamålvakten Benjamin Johansson som räddade 31 av 34 skott.

/Mats Tjernström