Skövde plockade tre poäng mot Lindlöven & Arboga tog bonuspoängen i Kumla

Två matcher i den västra serien under lördagen, i båda matcherna var det bortalaget som drog det längsta strået och vann sina matcher.

Kumla – Arboga 4-5 (förlängning)

I Kumla var Arboga på besök, en match som hade flera olika ansikten.
Gästerna började bra och tog ledningen redan efter dryga tre minuter genom Alexander Kovalonok, framspelad av Conny Strömberg.
Direkt i den andra perioden kom kvitteringen, femton sekunder behövde Felix Scharnke för att överlista Lukas Klarström i gästernas mål. Dryga minuten senare kom även 2-1 genom Oliver Östergren och bara knappa två minuter senare kom även 3-1 genom Martin Eberhardsson.
Men innan mittperioden var över hade gästerna vänt på steken och gick till pausvila i ledning.
Först reducerade Mathias Linnarud i fem mot tre, Conny Strömberg kvitterade med knappt en och en halv minut kvar av perioden och med 37 sekunder kvar till paus satte Gabriel Erkers ledningsmålet.
I den tredje perioden fick Alexander Kovalonok chansen att kvittera på straffslag men han lyckades inte överlista Lukas Klarström men kvitteringen kom, med drygt en minut kvar till slutsignal tryckte Pontus Okerblad Westin in pucken bakom Klarström och tog matchen till förlängning. Där kunde istället Kovalonok revanschera sig och sätta det avgörande 4-5 målet.

Lindlöven – Skövde 2-4

Två lag som haft besvär i början av serien möttes i Lindesberg under lördagen och gästerna började i ett högt tempo och tryckte fast Lindlöven i egen zon men trots flera bra lägen så lyckades de inte överlista Sammy Gustafsson i den första perioden, istället kunde hemmalaget ta ledningen genom Jesper Broeng med ett rungande slagskott som gick via målramen in bakom Viktor Andersson.
I den andra perioden var det gästerna som spelade smartast och de lyckades även utnyttja ett par av sina målchanser.
Först kvitterade Rasmus Gustafsson till 1-1 efter knappa åtta minuter och fyra minuter senare hade gästerna även tagit ledningen genom Alexander Björklund.
När Libelin Bäckström Valliant satte 1-3 för Skövde kändes matchen avgjord, gästerna såg till att ligga på rätt sida för det mesta men det blev lite spänning i slutet när Max Lalander reducerade med knappa sex minuter kvar av matchen.
Lindlöven plockade ut Gustafsson och satsade på en extra utespelare som ett sista försök att nå kvittering men istället för kvittering kunde Skövdes lagkapten, Oscar Forsmark sätta 2-4 i tom kasse och se till att Skövde fick med sig säsongens första bortaseger.