Proppen ur för Troja

Troja/Ljungby – Tyringe 7-3 (0-2, 4-0, 3-1)

En av södra seriens förhandsfavoriter Troja/Ljungby har haft svårt att göra mål under seriens inledande fyra omgångar men ikväll blev det proppen ur hemma mot tabelljumbon Tyringe då man vann med hela 7-3 inför 1320 åskådare i Ljungby Arena.

I den första perioden chockade Tyringe sin motståndare 0-1 kommer efter 9.05 genom Emil Larsson. 0-2 sätter Andreas Anarp på straff drygt nio minuter senare och Tyringe går till första pausvilan i ledning 2-0.

I den andra perioden tar Troja över totalt.  Efter 3.45 i den andra perioden gör Johan Lindholm 1-2. Kvitteringen kommer 10.45 genom Alfred Andersson och bara tio sekunder senare så gör samme Andersson 3-2 till Troja/Ljungby.  Innan den andra perioden var till ända så hann Troja även med att göra 4-2. Denna gång var försäsongens målkung Mikael Roslund som gjorde sitt första seriemål för Troja/Ljungby. Den tredje perioden är spelmässigt likt den andra. Troja håller i taktpinnen och drar i väg till 7-2 innan Tyringes Thage Pettersson kan fastställa slutresultatet till 7-3 med sitt mål i numerärt underläge med 25 sekunder kvar av den tredje perioden. Troja vinner skottstatistiken med klara 46-16 och dubblar nästan sin totala målskörd denna säsong. Tyringe är fortfarande utan poäng i Hockeyettan Södra och på onsdag väntar en ny tuff match mot tabellettan Dalen.

– Den första perioden är troligtvis den sämsta perioden från vår sida hittills på säsongen, det var inte mycket som stämde alls. Efter den perioden bestämde vi oss för att lugna ner oss och slappna av lite mer på isen och hålla oss till grunderna. I andra och tredje perioden tycker jag vi hittar rätt i spelet och radar upp chans på chans och puckarna trillar till slut in. Inledningen på säsongen har vart tuff för oss. Vi har haft svårt att göra mål och det har gått lite emot oss. Men efter dagens andra och tredje period känns det som det har släppt för oss och nu bygger vi vidare på det, säger Trojabacken Johan Malmborg som stod för två passningspoäng i dagens match.